I Norrköping var supportrarna tillbaka för första gången sedan 2019. Då bjöds man på en underhållande toppmatch, där 19-åringen Lucas Lima avgjorde för hemmalaget med sju minuter kvar. Ord kan inte beskriva det, det är för mycket känslor nu, säger matchhjälten till discovery.

Ledning, direkt en kvittering. Ledning, direkt en kvittering. Det var så den första halvleken ut när Norrköping tog emot Malmö hemma på PlatinumCars Arena.

Efter en lugnare andra halvlek kunde Norrköpings Lucas Lima avgöra matchen med sitt första allsvenska mål.

– Jag litade bara på att bollen skulle gå in. Om jag kunde beskriva mina känslor skulle jag göra det, men det går inte, säger Lima till discovery efter matchen.

Händelserikt direkt

Det märktes att båda lagen var taggade till tänderna direkt. Första första gången sedan 2019 var det mer än 50 personer på en allsvensk arena, och Norrköping fick äran att vara först ut.

2 700 personer fick i Norrköping se en galen första halvlek.

Linus Wahlqvist bröt fram och spelade in bollen till Karl Björk som gav hemmalaget ledningen i minut 12.

Men bara en minut senare kvitterade Antonio Colak genom ett lustigt distansskott.

19-åring avgjorde

Ari Skulason fick på en riktig drömträff efter 40 minuter, och gjorde sitt andra mål från distans i årets allsvenska. Men Malmö och Antonio Colak replikerade återigen direkt – nu efter fyra minuter.

Efter att Marco Lund slarvat som sista man kunde kroaten bryta sig fri och lätta in 2–2 över en chanslös Oscar Jansson.

Peking-publiken var dock de som skulle få jubla sist. Den andra halvleken blev något lugnare – men skulle sluta lika dramatiskt.

I minut 64 byttes Rio de Janeiro-födde Lucas Lima in för hemmalaget. Med totalt sex allsvenska minuter på cv:et var det inte många som trodde att han skulle bli matchhjälte – men jo.

Med sju minuter kvar spelade Linus Wahlqvist in bollen i straffområdet. Där stod den 19-årige Lima, och stötte snyggt in bollen. Det var Limas första allsvenska mål någonsin.

– Det är helt obeskrivligt, säger matchhjälten.

Stort efterlängtat jubel

När Victor Wolf blåste av matchen i den 97:e minuten kunde hemmalaget höra ett efterlängtat jubel från läktarna. Trots restriktionerna ställde sig publiken upp, gick ner till första raden och sjöng.

– De spelar för oss också, att ha dem här är helt underbart, säger Lima.

Efteråt sågs flera hemmaspelare ta ner sina barn från läktaren och fira.

– Det är så härligt att se spelarna kunna gå till sina barn och familjer. Nu får alla vara med, säger Jens Fjällström i discovery.

19-åriga Lima, som är fostrad i Peking, har ett par tuffa år bakom sig med flera allvarliga skador.

– Jag har fått samma knäskada två gånger, men klubben har fortsatt att tro på mig. Jag är så tacksam, verkligen.

Segern tar Norrköping upp på en tredjeplats i tabellen. Malmö leder fortfarande, men Djurgården ligger tre poäng bakom med två matcher mindre spelade.

Textkälla/Bildlänk: Aftonbladet