Jämnt spel med motståndarna. Heta målchanser, men ingen spets framåt. Nej, den här veckan har resultatmässigt inte varit IFK Norrköpings.
– Blytungt, menade IFK-tränaren Janne Andersson efter söndagseftermiddagens 0-2-förlust mot Kalmar FF på Nya Parken i Svenska Cupen.

22 maj: 0-3 mot Syrianska FC,  25 maj: 0-2 mot Örebro SK. , 29 maj: 0-2 mot Kalmar FF.

Det är resultatet av IFK Norrköpings tre matcher på en vecka. Laget har varken fått betalt i form av poäng eller avancemang.

Tre mållösa matcher. I en sådan här stund är det lätt att bara felsöka efter negativa orsaker. Allt är dock inte nattsvart. Det finns en hel del positivt att plocka med sig också.

– Ja, det har sett likadant ut som det gjort under de senaste matcherna. Vi skapar chanser, men det är motståndarna som gjort målen. Vi har inte fått någonting med oss. Blytungt, summerade Janne Andersson på sin stol i sitt lilla krypin bredvid spelarnas omklädningsrum.

Mot Kalmar FF i Svenska Cupens Åttondelsfinal fanns det flera sekvenser där IFK-laget spelade sig fram till många oerhört kvalificerade målchanser. Men bolluslingen ville inte in bakom en storspelande Etrit Berisha i KFF-målet. Bruno Santos nick från nära håll, fotparaden på Astrit Ajdarevics skott utanför straffområdet, Shpetim Hasanis skottchans som täcktes till hörna i sista sekunden, frilägesräddningen från Riki Cakic och volleyskottet av Marcus Falk Olander som kunde suttit uppe i krysset? Berisha hade också hjälp av sin stolpe. I inledningen av andra halvlek fick Shpetim Hasani möjligheten, men virket räddade alltså KFF den gången.

– Ett bra avslut, men det ville sig inte. Det känns lite tungt nu. Vi skapar, men gör inte mål. Det är bara att fortsätta jobba på, sa Hasani på väg ut från Nya Parken och som ska tillbringa kommande vecka med vänner i Frankrike.

Kalmars båda mål var i princip det enda smålänningarna skapade framåt denna söndag eftermiddag. Det räckte mer än väl för en säkrad kvartsfinalplats.

– 0-2-målet var psykologiskt blytungt, höll också Janne Andersson med om.

Nykomlingens kanonstart på serien har alltså förbytts i en negativ trend för tillfället. Men IFK Norrköping har definitivt inte gjort bort sig spelmässigt.

– Vi har blivit hårt straffade. Vid deras mål är vi på plats, men lyckas inte freda målet. Det är oerhört tungt. Vi är ju med i matcherna. Jag skulle vara mer orolig om motståndarna spelade ut oss, hade massvis av chanser och vi inte skapade något. Kanske skulle det vara nyttigt med ett rejält rapp för oss, funderade Janne Andersson.

I andra halvleken mot Kalmar kunde IFK med lite flyt kommit tillbaks.

– Med den bakgrunden vi haft de senaste matcherna, så tyckte jag att vi visade en bra attityd i andra. Det ska killarna ha cred för. Vi måste ju ändå skilja på resultat och prestation. Det finns i alla fall inget tvivel på viljan och ambitionen, ansåg IFK-tränaren.

IFK-folket kring Nya Parken behöver inte misströsta. Kunskapen finns där och behöver bara en liten finputsning i rätt riktning.

– Jag är inte nöjd med kvaliteten i de avgörande situationerna. Det och självförtroendet spelar säkert in för tillfället. Oflyt, tillfälligheter och brist på kvalité. Vi har fått slita ont den här veckan. Nu är det bara att ladda om, sa Janne.

Spelare och ledare får nu ledigt i en vecka. På nationaldagen, måndagen den 6 juni, drar IFK igång sin träning på nytt. Ett välbehövligt break.

– Visst, det är skönt att komma ifrån ett tag nu. Kan vara nyttigt att få andas ny luft och träffa andra människor. Vi måste kämpa på och jobba vidare. Det krävs hårt jobb för att komma ut ur den här dåliga trenden. Finns inga mirakelmediciner, analyserade Janne Andersson.

För IFK-tränaren väntar nu en vecka hemma med familjen nere i Halmstad. Men tro verkligen inte att han ska ligga på latsidan för det.

– Jag ska se och analysera alla våra tio matcher. Det är så här att vara tränare på den här nivån. Det finns säkert något nytt man kan hitta när man vänder och vrider på saker och ting, log Janne Andersson avslutningsvis.

Mittbacken och Norrköpingssonen Anders Whass var tillbaks på planen igen. 30-åringen var stabil och gjorde en stark insats.

– Skönt att vara tillbaks igen. Trist dock att vi inte lyckades . Vi stod ändå upp bra och höjde kvaliteten i andra. Vi får ta med oss det positiva, menade ?Whassen?.

Efter en operation av båda höfterna är han positiv till fortsättningen.

– Jag måste ju spela matcher för att komma i form. Det här är första veckan som jag har kunnat köra för fullt och inte känt av skadan alls. Nu blir det mycket löpa för mig. Jag har redan vilat tillräckligt, log nummer två på sin plats i omklädningsrummet.

Artikel hämtad från www.ifknorrkoping.se
Matchfakta;

IFK Norrköping ? Kalmar FF 0 – 2 (0 – 2)
Målen:
0-1 (14) Abiola Dauda, 0-2 (43) Daniel Mendes.


Varning, IFK: Armin Tankovic (88). Kalmar: -.
Domare: Niklas Abrahamsson, Sollefteå.
Publik: 1 227.
IFK Norrköpings lag (4-3-3): Abbas Hassan- Viktor Rönneklev (78), Anders Whass, Anders Wikström (46), Mathias Florén – Petru Racu, Armin Tankovic, Astrit Ajdarevic – Riki Cakic, Bruno Santos (46), Shpetim Hasani.
Avbytare: David Nilsson (mv), Marcus Johansson, Marcus Falk Olander (46), Imad Khalili, Christopher Telo (46), Caio Mendes, Martin Smedberg-Dalence (78).