Den 23-årige mittfältaren Siim Luts från Estland blir IFK Norrköpings andra nyförvärv i vinter.

Den estländske landslags-mittfältaren Siim Luts har undertecknat ett tvåårskontrakt med IFK Norrköping. Han ansluter som bosmanfall från klubben Flora Tallin.

 

 

 

 

– Estniska ligan håller en lite lägre standard än den svenska så vi räknar med en viss inkörningsperiod. Han är inte purung men vi tror att han kan ta några rejäla steg framåt, säger IFK-managern Janne Andersson på dagens presskonferens hos IFK Norrköping.

– Om man tittar på de egenskaper som Luts har är det hyfsad fart, vi breddar den kompetensen. I dagens värld ser man på spelare på alla sett, jag har aldrig sett honom live i match men på teve. Sen har han varit här i en vecka. Grundtekniken han har är jäkligt spännande men det är ingen frälsare som vi tar hit som gör 30 poäng i allsvenskan. Gör han det blir jag väldigt glad fortsätter Janne Andersson..

– Det ska bli spännande. Tempot här är högre än vad jag är van vid, men jag kommer nog in i det rätt snabbt, tror landslagsspelaren från Tallinn.

Luts kan inte räknas som någon “spetsvärvning” men IFK:s manager Janne Andersson ser möjligheter för estländaren.

– Han såg intressant ut på träningarna i veckan och jag blir inte förvånad om han spelar redan i allsvenska premiären mot Gefle, säger Janne Andersson.

Siim Luts är glad över sin flytt.

– Jag tycker att det är en stor klubb och bra förutsättningar att bli bättre. Om jag kan köra hårt på försäsongen kan allt hända, säger han på presskonferensen enligt NT.

Han har spelat åtta A-landskamper, den senaste i förra månaden (mot Förenade Arabemiraten). Luts kan spela både centralt och på båda kanterna.

På dagens presskonferens informerade också IFK Norrköpings klubbdirektör Krister Eriksson, att Holmen blir klubbens huvudsponsor för ytterligare två år framåt.

IFK Norrköpings Supporterklubb/Roger Jansson