Arnor Sigurdsson blev i kväll matchhjälte på Östgötaporten.
Norrköping-talangen sänkte Elfsborg till 1-0-seger i allsvenskan.

IFK Norrköping klev i kväll in till mötet med Elfsborg med sju raka ligamatcher utan förlust och med toppkänning på AIK i allsvenskan. Däremot ställdes laget mot ett formstarkt Elfsborg, som stretade emot rejält den här kvällen på Östgötaporten.

Men det var Peking som inledde mötet bäst. Först hotade David Moberg Karlsson med ett farligt skott tätt över mål och därefter tog laget ledningen i matchen. Moberg Karlsson var åter i händelsernas centrum genom att sätta in bollen i straffområdet till Arnor Sigurdsson, som ur snäv vinkel gav laget ledningen till 1-0.

– Jag trodde först att jag var offside, men tänkte att det var bäst att avsluta eftersom att jag inte visste, så det var tur eftersom det blev mål, säger Peking-målskytten Arnor Sigurdsson till C More.

Elfsborg var däremot inte helt ofarligt. Simon Lundevall hotade efter omställning i mitten av första halvlek med ett instick i straffområdet mot Issam Jebali, men fick se bollen gå ut över kortsidan i stället för fram till lagkamraten. Men Jebali skulle få en chans till före första halvleks slut, då han strax före halvtid sköt i överkanten av ribban efter hörna. Det innebar fortsatt ledning för Peking i halvtid.

– Det var högt tempo, så vi fick springa mycket. Vi gjorde mål och det var viktigt. Vi hade en hel del boll också, en bra halvlek, säger Sigurdsson i sändningen.

I halvtid klev Alexander Fransson av för Peking och blev ersatt av Ian Smith på mittfältet, då han enligt C More hade “magproblem”. Det förändrade däremot inte särskilt mycket för hemmalaget, som fortsatte att trycka på framåt.

Sigurdsson var i mitten av andra halvlek åter nära att bli målskytt, då han vände och vred utanför straffområdet för att sedan pressa Kevin Stuhr Ellegaard till en meriterad räddning mellan stolparna i bortamålet. Jordan Larsson blev i slutet av matchen inbytt och hotade utifrån, medan Simon Skrabb sköt tätt utanför mål. Det fanns chanser för fler mål, men i slutändan fick Norrköping vara nöjt med Sigurdssons 1-0-mål.

Norrköping besegrade Elfsborg med 1-0 och tog därmed andra raka segern, medan Elfsborg föll för första gången sedan 5-0-förlusten mot Häcken i mitten av maj. Peking ställs härnäst på lördag mot Malmö på Stadion

Källa: Fotbollskanalen Bild: Bildbyrån