Bajen kunde haka av sig Norrköping. Och Peking kunde ta  rygg på guldracet.
Vinnare på Östgötaporten? AIK.

Toppmötet mellan Hammarby och IFK Norrköping slutade mållöst, 0-0, på Östgötaporten i Norrköping under måndagskvällen. Inför matchen hade Norrköping chansen att haka på ordentligt i guldstriden – och Hammarby kunde i praktiken ha hängt av Peking vid en seger.

Men det vill sig inte framåt för något av lagen. De där riktigt glödheta chanserna saknades – och den stora vinnaren blev i stället AIK som nu är två poäng före Bajen i tabellen.

IFK Norrköping började matchen klart bäst och genom Simon Skrabb var man nära att ta ledningen efter drygt 10 minuters spel. Anfallaren hann dock inte fram till bollen ordentligt, och avslutet smet precis utanför.

– Det var lite hårtork. De första två, tre minuterna var okej, sedan var de efterföljande 20-25 minuterna det sämsta vi gjort i år. Norrköping är ett bra lag men vi står ju still och kan inte ens passa en bredsida till närmsta gubbe, sa Hammarbys tränare Stefan Billborn i paus.

Hammarby spelade dock upp sig och på övertid i den första halvleken fick Muamer Tankovic ett fint läge att spräcka nollan, då han kom närmast fri mot gästernas mål. Hemmaförsvaret hann dock emellan i sista stund och chansen rann ut i sanden.

I den andra halvleken hade Simon Thern ett fint avslutningsläge, nyss inbytte Kalle Holmberg hade även hann en bra möjlighet och Jordan Larsson missade sin chans. Även Bajen skapade ett par halvchanser. Men målen lös med sin frånvaro.

I Hammarby gjorde nyförvärvet Vladimir Rodic debut då han agerade inhoppare i den andra halvleken.

Källa: Fotbollskanalen Foto: Bildbyrån