Helt fel taktik. Då tappade IFK Norrköping mark i guldstriden.
– Jäkligt bittert. Vi slänger bort en halvlek på att inte göra ett jävla dugg, säger Simon Thern.

Sirius är tunga att möta. Det hade IFK Norrköping förberett sig på inför matchen på Studenternas gräsmatta.

Den första halvleken blev också en tillknäppt, tajt historia som präglades av duellspel och rak fotboll. Sirius var det något bättre laget i första halvlek, men IFK Norrköping tog oväntat ledningen precis före paus inför de 3555 åskådare via David Moberg Karlsson.

AIK gasar i toppen

Duktige Moses Ogbu kvitterade i den andra halvleken och matchen slutade 1–1. Ett misslyckade för IFK Norrköping som jagar AIK i tabelltoppen.

Krysset betyder att Peking kan hamna åtta poäng bakom AIK i tabelltoppen om Gnaget slår Dalkurd på söndag. Det med sex matcher kvar att spela.

Efteråt hävdade både spelare och tränare i IFK Norrköping att de tagit sig an matchen på helt fel sätt. Jens Gustafsson tyckte att han tryckt alldeles för hårt på kampen och duellerna så att Peking tappade bort det egna bollrullandet.

– Gräsmattan var inte så dålig som vi trodde att den skulle vara. Det gick att spela. Det här var faktiskt mitt fel, säger Gustafsson.

”Jäkligt bittert”

Simon Thern var irriterad över icke-insatsen i den första halvleken.

– Först hade vi en dålig halvlek, men leder och sen är vi bättre i den andra halvleken men förlorar den. Det är jäkligt bittert.

Han håller med sin tränare om att Peking gick bort sig taktiskt.

– Vi slänger bort en halvlek på att inte göra ett jävla dugg. Vi är för inställda på kampen och glömmer vårt eget spel och hamnar i deras fysiska matchbild. De kämpar ju och krigar och det är naturgräs så alla kommer närmare sina motståndare, men vi är klart kvickare när vi har bollen vid fötterna och borde utnyttja det. Vi har ett bättre lag på pappret. Vi är ett bättre lag. Det finns ett skäl till varför vi är i toppen och de i botten, säger Thern.

Källa: Aftonbladet Foto: Simon Hastegård / Bildbyrån