IFK Norrköping sätter press på AIK i guldstriden. Laget besegrade ÖSK på hemmaplan efter ett rejält drama. Jag hade inte kunnat drömma om att det skulle gå så här, säger Daniel Sjölund
som satte det avgörande 
målet i sin sista hemmamatch.

AIK har haft guldvittring i flera veckor.

IFK Norrköping har skuggat i tabellen, men på söndagen var tanken att AIK skulle sätta spiken i kistan i den allsvenska gulstriden genom att besegra Sundsvall inför ett fullsatt Friends arena.

Men faktum är att kampen om SM-guldet såg ut att vara avgjord redan innan AIK:s match drog i gång.

IFK Norrköping försökte sätta press på AIK i eftermiddagens hemmamatch mot Örebro. Johan Bertilsson slog till med 1-0 på stopptid i den första halvleken.

Men ”Peking” kom ut starkare i den andra halvleken och lyckades vända underläget på sex minuter.

IFK Norrköping vann mot ÖSK

Efter tio minuters spel skickade David Moberg Karlsson in kvitteringen, även om det rådde viss förvirring då lagkaptenen Andreas Johansson också firade målet.

Sex minuter senare rådde det dock ingen tvekan om att Moberg Karlsson var sist på bollen – när 24-åringen slog till med ett riktigt drömmål på volley.

Matchen avslutades med rejäl dramatik. I slutet av matchen klev inhopparen Kennedy Igboananike fram och kvitterade för ÖSK.

Men på stopptid lyckades IFK Norrköping ta tillbaka ledningen – när Daniel Sjölund skickade in 3-2. Detta när ”Daja” gjorde sin sista match inför hemmasupportrarna på Östgöraporten.

Sjölund: ”Det blir tufft”

– Jag är så glad att komma in och få göra några minuter här i sista hemmamatchen. Men jag hade inte kunnat drömma om att det skulle gå så här, säger Sjölund.

Hade du kunnat tänka dig ett bättre avslut?

– Det är väl AIK förlorar sina sista och vi vinner vår sista.

Så här säger 35-åringen om guldstriden:

– AIK hemma mot Sundsvall är en match som de ska vinna. Det är inte mycket vi kan påverka, det enda vi kunde göra var att vinna vår match.

Lagkaptenen Andreas Johansson till C More.

– Det är jätteviktigt för om det ska leva, men AIK har ett jätteförsprång. De har gjort en riktigt bra säsong. Ska vi vara ärliga och realistiska så borde de greja det, men vi har gett oss chansen.

Källa: Expressen Foto: C more