Norrköping gjorde jobbet på Bravida Arena.
Peking slog Häcken med 1-0 – men fick ändå inte fira SM-guld

Norrköping hade inför eftermiddagens möte med Häcken förutsättningarna klara. Peking behövde tre poäng för att ha chans att säkra ett SM-guld, men mest troligt endast vid seger för Kalmar mot AIK på Guldfågeln Arena. För Häckens del gällde matchen en möjlighet att sluta fyra i tabellen, men endast vid poängtapp för Malmö i Örebro.

Inledningsvis var det försiktigt åt båda håll. Inget av lagen ville gå bort sig. Daleho Irandust hotade i den åttonde minuten med ett avslut mot mål, medan Simon Skrabb några minuter senare var något sen på ett instick i straffområdet. Mer än så var det inte i chansväg, i stället kamp och åter kamp.

Desto längre första halvlek led blev det mer Peking-tryck mot mål. Norrköping rullade boll och tryckte på med fart, men trots det kom laget till få avslut. Häcken stod ständigt rätt i och runt omkring eget straffområdet och var även något hetare än Peking framför mål. Paulinho var i den 35:e minuten närmast med ett avslut, då han fick se bollen gå via en Peking-fot och tätt över mål.

Till slut small det i stället till för bortalaget. Gudmundur Thorarinsson satte strax före halvtid fram bollen till Simon Thern på vänsterkanten, som läckert tog sig in i straffområdet och spelade fram Simon Skrabb centralt framför mål, som var kylig till 1-0 i halvtid.

– Det är klart att det är en liten annan känsla med 0-1 i stället för 0-0 i paus. Nu har vi något att spela för och förhoppningsvis kan det väl öppna sig ytterligare lite i andra halvlek. Det finns ytor att spela fotboll på mot Häcken, sa Peking-mittfältaren Simon Thern till C More i halvtid.

– Jag tycker att det var helt okej. Det var lite krystat i starten och Paulinho är ständigt farligt, men vårt eget spel kändes helt okej. Vi kom inte till några riktiga superchanser förutom målet, men det kändes i övrigt ganska stabilt, fortsatte han.

I andra halvlek gick Häcken ut med frejdig offensiv och radade inledningsvis upp farliga målchanser med avslut mot mål och ständiga inspel i straffområdet. Godswill Ekpolo var en av flera som var nära, men sköt i stället strax utanför mål. Det tog ett antal minuter innan Norrköping åter redde ut stormen och fick lite lugn och ro på planen igen före Häcken åter stormade mot mål.

Häcken hade även i slutet av matchen chanser för kvittering, men efter att Juhani Ojala i den 87:e minuten drog på sig sitt andra gula kort för eftermiddagen och blev utvisad, liksom Paulinho som fick sitt andra gula efter filmning på övertid, så var saken klar.

Källa: Fotbollskanalen Foto: Bildbyrån