Helsingborg fick all anledning att fira i den allsvenska premiären. 
Rasmus Jönsson blev tvåmålskytt – och nykomlingarna kunde tillslut vinna matchen med 3-1. 

Helsingborg är tillbaka på allsvensk mark och nykomlingarna fick en drömstart hemma på Olympia i den premiären mot Norrköping.

I den åttonde matchminuten förvaltade Rasmus Jönsson en hörna på bästa sätt och såg till att ge hemmalaget ledningen.

Larsson kvitterade

Men drygt tio minuter senare kvitterade Norrköping genom Jordan Larsson som därmed fick göra mål på sitt tidigare klubblag. Det var Alexander Fransson som hittade Jordan med en briljant passning som föranledde målet.

Ett mål som Larsson valde att fira återhållsamt.

Men Helsingborg studsade tillbaka i den 36:e minuten när Rasmus Jönsson återigen var i framfarten. Wanderson do Carmo hittade en djupledslöpande Rasmus Jönsson som fintade bort Isak Pettersson och rullade in 2-1 i öppet mål.

Bjarnason med fullträff

Med drygt tio minuter kvar av matchen så var det sedan Andri Runar Bjarnason som punkterade Helsingborgs målfest. Det när Johan Perssons halvträff gjorde att bollen stannade kvar i straffområdet och tillslut nådde Bjarnason som petade in bollen.

Matchen slutade 3-1

Textkälla: expressen.se Bild: Mathilda Ahlberg/Bildbyrån