AIK har spelat 180 minuter allsvensk fotboll den här säsongen – och
gjort noll mål. En bidragande orsak till det är Lars Krogh Gerson. Norrköpingsbacken stod för en heroisk räddning på mållinjen som
såg till att Norrköping klarade 0-0 hemma mot AIK.

De första 45 minuterna spelades med högt tempo och tämligen låg kvalitet. Redan inför matchen pratade AIK-tränaren Rikard Norling om att mattan på Östgötaporten var väldigt snabb och det var tydligt under de första 45 minuterna. 

IFK Norrköping hanterade det höga tempot något bättre och Simon Thern fick halvlekens bästa läge, men Oscar Linnér stod i vägen för mittfältarens försök. Thern var för övrigt också inblandad i matchens mest känsloladdade stund. 

Han gick omkull när Sebastian Larsson trampade honom på hälen. Det blev upprört mellan de båda spelarna och flera lagkamrater till de båda fick gå emellan. 

En arg Sebastian Larsson. Bild: Stefan Jerrevång / TT
En arg Simon Thern. Bild: Stefan Jerrevång / TT

– Han (Larsson) springer runt och sparkar på ens ben. Det är väl ingen mening, säger Thern till C More i halvtid. 

C More: Redde ni ut det?

– Ja, hyfsat tycker jag. 

Lars Krogh Gerson frälste AIK – räddade på mållinjen

Till den andra halvleken plockade AIK av Saku Ylätupa till förmån för den inlånade supertalangen Jack Lahne. Allt eftersom tog AIK över allt mer av spelet och vaskade dessutom fram flera bra lägen. 

Allra närmast att näta kom Chinedu Obasi med dryga kvarten kvar. Den nigerianska anfallaren överlistade Isak Pettersson i Norrköpings mål, men Lars Krogh Gerson hann tillbaka och kunde rensa på mållinjen i absolut sista stund. 

AIK fortsatte trycka på och Lahne fick en bra skottmöjlighet, men Pettersson klarade. I slutminuterna tvingades Norrköpings Kasper Larsen av med en befarad knäskada, men trots försvarsbytet höll de tätt och matchen slutade 0-0. Norrköpings första poäng den här säsongen, för AIK är det den andra raka 0-0-matchen. 

– Det hade varit fantastiskt om vi hade fått in ett mål i första. Vi pressar på bra där, sen kommer AIK in i sitt spel i andra. Men det var bara målet som saknades i dag, jag ser redan fram emot nästa helg, säger Christoffer Nyman till C More. 

Källa: expressen.se