Ett pressat Peking tog en måsteseger.
Borta mot Örebro blev det tre poäng, efter att Jordan Larsson avgjort.

Efterförlusten mot IFK Göteborg senast var guldkandidaten IFK Norrköping närmast pressat att vinna då man tog sig an Örebro på bortaplan på torsdagen.

Och Peking fick också en drömstart på matchen. Laget tog sig fram centralt i banan och när Örebro-försvaret inte fick bort bollen i eget straffområdet kunde Alexander Fransson näta från nära håll fram till 1-0 för Peking, vilket också var ställningen i halvitd.

Fransson till C More:

– Det är inte läge att slappna av nu och det gäller att ösa på i andra. Vi måste göra en minst lika bra halvlek för att vinna matchen.

ÖSK:s Nordin Gerzic kunde i halvtid hålla sig för skratt.

– Många spelare i vårt lag tror att en fotboll är en bomb. Det är problemet.  

Möjligen gav Gerzics ord i omklädningsrummet resultat för tidigt i den andra halvleken fick hemmalget ÖSK in kvitteringen. Johan Bertilsson fick stå helt fri och möta ett inlägg med pannan – men avslutet gick i stolpen. Returen snappade dock Carlos Strandberg upp och placerade in kvitteringen i ena krysset.

Glädjen blev dock kortvarig för Örebro, för bara minuterna senare ordnade sedan Jordan Larsson 2-1 då han på Kasper Larsens fina nick sköt bollen i nät.

Målet blev matchens sista och Norrköping tog därmed sin andra seger för säsongen.

Källa: Fotbollskanalen Bild: Bildbyrån