IFK Norrköping åkte på en tung smäll i söndagseftermiddagens
hemmamöte med Sirius. Philip Haglund blev stor matchhjälte med sitt
mål i den 89:e minuten i 1-0-vinsten på Östgötaporten.

Simon Thern, som saknades i veckans bortamöte med AIK, var tillbaka i Norrköpings matchtrupp, men inledde på bänken mot Sirius.

Norrköping gick in i matchen med en 2-0-vinst mot AIK i ryggen. Men mot Sirius, som gjorde sin första allsvenska match på fyra veckor, inledde man mer avvaktande. Det var i stället bortalaget som skulle få den första halvfarliga chansen, efter att Niklas Busch Thor försökt från distans.

Den temposvaga matchinledningen kan säkert ha att göra med den nästan 30-gradiga värmen. Domaren valde efter 30 minuter därför att blåsa av matchen för en kort vätskepaus.

Norrköping kom tillbaka ut på planen med mer energi. I den första halvlekens slutskede kom man fram till matchens dittills bästa målchans, då Alexander Fransson testade att gå på avslut. Fransson hann även först på returen, men Lukas Jonsson stod för en stabil dubbelräddning – och styrde bollen ut till hörna.

Norrköping tog över mer och mer i den andra halvleken. Först var det Simon Skrabbs tur att testa skottlyckan, men Jonsson lyckades styra undan efter en kvalificerad räddning. Ett par minuter senare dribblade Jordan Larsson igenom Sirius-försvaret, men hans avslut saknade precision och ledde så småningom till en hörna.

Med 20 minuter kvar att spela stod Sirius Axel Björnström för en stark prestation, då han jagade ikapp Larsson och lyckades avvärja hans farliga skottläge i sista stund.

Men Sirius hade mer att ge. Fär i den 89:e matchminuten tryckte man in det matchvinnande målet. Detta efter att John Junior Igbarumah serverat en fristående Philip Haglund i boxen. Han gjorde inget misstag – vilket innebar 1-0 till bortalaget. Resultatet stod sig matchen ut.

Källa: Fotbollskanalen Bild: Bildbyrån