IFK Norrköping låg på för ett segermål mot Östersund.
Då kontrade Hosam Aiesh och tryckte in segermålet med matchens sista spark.

IFK Norrköping valde att sätta allsvenskans skyttekung så här långt, Jordan Larsson, på bänken i bortamatchen mot Östersund. Istället fick Sead Haksabanovic chansen från start för första gången sedan slutet av april.

Från bänken fick Larsson se en relativt händelsefattig första halvlek, där den enda riktigt målchansen istället hamnade hos hemmalagets bästa målskytt. Dino Islamovic, med fyra fullträffar i allsvenskan under året, fick helt fritt läge i straffområdet när han samlade upp en boll utanför straffområdet. Anfallaren tog sig fram och avslutade, men Isak Pettersson kom ut bra och styrde bollen över med en snabb parad.

– Den ska sitta, alla dagar i veckan egentligen, säger Islamovic till C More i halvtid.

Men Islamovic skulle få ytterligare ett läge att göra sitt femte mål för säsongen senare, och tog till vara på det. I andra halvleken tog sig Hosam Aiesh förbi på högerkanten och slog en fin passning till Curtis Edwards. Engelsmannen testade avslut som täckte av försvarare, men då kom Islamovic och sög in bollen med bröstet och tog med sig den. Anfallaren avslutade sedan i bortre hörnet för 1-0 till Östersund.

Då hade redan Jordan Larsson kommit in på planen och snabbt därefter skulle han göra sitt avtryck på matchen. Gudmundur Thorarinsson slog en hörn, fick tillbaka bollen och hittade in till Jordan Larsson. Anfallaren slog till direkt och hittade en lucka bakom Aly Keita för sitt tionde mål i årets allsvenska, något som tar Larsson upp i ensam ledning.

IFK Norrköping försökte trycka på för ett segermål, men istället var det Östersund som skulle slå till en gång till, i matchens absoluta slutskede.

På övertid kontrade laget efter en offensiv fast situation för Peking och Aiesh fick utrymme att driva in i straffområdet. Där avlossade han ett skott i första hörnet som tog sig förbi Pettersson och direkt på avsparken blåste domaren av matchen, vilket gav alla tre poäng till ÖFK.

Poängen gör att Östersund klättrar två placeringar i tabellen och nu ligger åtta. Det är två platser bakom IFK Norrköping, som ligger kvar som sexa.

Källa: Fotbollskanalen Foto: Bildbyrån