Två lag som behövde en seger för att haka på striden om europaplatser. När nittiominuter var spelade hade varken IFK Göteborg eller IFK Norrköping mäktat med att göra mål. I stället för en viktig seger fick kamraterna dela på poängen.

Hög temperatur visso, men ändå hög press och högt tempo.

Det var i alla fall vad som präglade matchbilden. IFK Göteborg kom till mest lägen med sitt höga presspel. Redan innan de fem första minuterna var spelade hade Robin Söder avlossat två skott från bra lägen.

Norrköping hade roterat friskt inför matchen. Klokt i det täta matchschemat eller skulle de rotera bort sin chans till europaspel nästa år?

Varken eller, skulle det visa sig.

Sebastian Eriksson ut skadad

Trots en tempofylld första halvlek var August Erlingmark inte nöjd.

– Vi vill inte vara så passiva som jag tycker att vi är. Vi får ändå hyfsad utdelning när vi väl går upp i press. Det är varmt men man ska inte gnälla, det är kul att spela fotboll, sa August Erlingmark till C More i paus.

Sagt och gjort. Efter pausvilan växlade de IFK Göteborg upp.

Wernersson testade Pettersson i målet, Kharaishvili testade skott, Eriksson testad nick, Abraham testade från distans och Söder testade ribban.

Norrköping svarade med att byta in en Christopher Nyman i målform. Ett byte som för visso balanserade matchbilden – men den här gången resulterade det inte i något mål.

En delad poäng efter en match som kanske sved mest för IFK Göteborg. Göteborgarna fick nämligen Sebastian Eriksson ljumskskadad. Ett hårt slag för ett ungt lag som redan har rutinerade Lasse Vibe på skadelistan.

Källa: Aftonbladet. Foto: TT