Två startelvadebutanter och ett tredje namn för säsongen på tränarbänken.Det blev ingen vinnande melodi för Helsingborg i Östergötland. IFK Norrköping tog en förkrossande 5–0-seger mot skåningarna.

I förrgår släppte bottenstridande Helsingborg bomben att Henrik Larsson, efter att överraskande i somras ha tagit över tränarrodret i klubben efter sparkade Peo Ljung, lika överraskande lämnar sitt tränaruppdrag i förtid efter en rad verbala påhopp.

Så när det två dagar senare var dags för tuff bortamatch mot Europaplatsjagande IFK Norrköping så var det med en vikarierande Alexander Tengryd på tränarbänken.

Och två startelvedebutanter på planen i form av Filip Sjöberg (född 2000) och Armin Gigovic (född 2002).

– De har förtjänat det över tid, förklarar Tengryd till C More inför matchen.

Holmberg inledde

Men varken den temporäre huvudtränaren eller hans ynglingar fick något direkt vänligt välkomnande till allsvenskan.

Ett dominant IFK Norrköping tog tidigt ledningen genom ett distinkt avslut från Kalle Holmberg, hans tredje raka match (mål mot Sirius i allsvenskan och mot IFK Timrå i cupen dessförinnan) med en notering i målprotokollet. Simon Thern ville inte vara sämre precis innan pausvilan när han dundrade in 2–0 från distans.

Och även om Hif hittade en handfull halvchanser till reducering så kom de aldrig närmare än så på det östgötska konstgräset.

Rann iväg rejält

Snarare skulle allt bli sju resor värre för skåningarna

I stället kunde Sead Haksabanovic, helt ensam i straffområdet och framspelad av Thern, rulla in 3–0 i minut 79.

Just Haksabanovic prickade kort därefter Helsingborgskaptenen Andreas Granqvists hand i straffområdet, vilket fick som följd att Lars Krogh Gerson kunde utöka till 4–0 från elvameterspunkten.

Mittbacken Rasmus Lauritsen ville också vara med på målfesten och nickade dit slutresultatet 5–0 i minut 85.

Källa: Aftonbladet Foto: Bildbyrån