IFK Norrköping har tätkänning. Peking slog Hammarby med 2–0 och är nu med i guldracet. Nu är det sju lag inom sju poäng i tabelltoppen.

I ösregnet ställdes IFK Norrköping mot Hammarby. Båda lagen skuggar topptrion Djurgården, AIK och Malmö FF i tabellen. 

Peking fick första halvlekens hetaste målchans när Kalle Holmberg kom fri med Johan Wiland, rundade honom, men skottet täcktes av Dennis Widgren på mållinjen.

”Ingen bra avslut”

I slutsekunderna av första halvleken fick Norrköping en frispark på mittplan, som Filip Dagerstål mötte och fick till en ganska lös träff som hittade målet via stolpen.

– Vi vet att vi är säkra på fasta situationer. Det var ingen bra avslut men den satt där den skulle. Annars tycker jag att det är en jämn match. Vi ska hålla i bollen bättre så att vi får andas mer, sa målskytten i halvtidsintervjun.

Djurdjic utvisad

I matchens slutsekunder tunnlade Sead Haksabanovic Mads Fenger och satte 2–0. Efter målet fick Nikola Djurdjic sitt andra gula efter att ha klagat på domaren.

– Det var en rolig match att spela. Jag tycker att vi försvarar oss bra och inte släpper till något. Vi tror på det vi gör, säger Haksabanovic i C more.

Om sitt mål säger han:

– Jag känner mig snabb och stark, jag såg att jag kunde köra på och då gjorde jag det

Källa: Aftonbladet