I stort sett allting gick i ett rasande tempo mellan IFK Norrköping och Hammarby. Allt förutom Filip Dagerståls matchavgörande 1-0-mål i den första halvleken. Sead Haksabanovic satte 2-0 efter en soloshow på stopptid. Jag såg en fri yta och bara körde, säger Haksabanovic till C More.

Norrköping och Hammarby bjöd på bländande allsvensk underhållning på Östgötaporten under söndagseftermiddagen.

Matchtempot skruvades upp en bit in i den andra halvleken, och det var hemmalaget som skulle få utdelning.

Efter en hörna damp bollen ner framför fötterna på Filip Dagerstål. Dagerstål fick i väg en fösare mot mål som smet in via stolpen bakom en fastfrusen Johan Wiland.

– Vi vet att vi är starka på fasta situationer. Våra danskar (Kasper Larsen och Rasmus Lauritsen) vinner de flesta situationerna och jag försökte bara hitta en bra position. Inget jättehårt avslut, men den satt, säger Dagerstål till C More.

Norrköping slog Hammarby i het match

I andra halvlek hettade det till ytterligare. Nikola Djurdjic och Imad Khalili i Hammarby hamnade i heta ordväxlingar med hemmaspelare efter en duell med IFK-målvakten Isak Pettersson.

Samma Djurdjic hade också Hammarbys bästa kvitteringschans, men stolpen räddade Pettersson den gången.

I stället fastställde Sead Haksabanovic slutresultatet fram till 2-0 på stopptid efter ett solonummer.

– Jag såg en fri yta och bara körde. Backen öppnade benen och jag tänkte en tunnel direkt. Sen körde jag bara, säger Haksabanovic till C More.

I samband med målet blev också Nikola Djurdjic utvisad efter sitt andra gula kort och är därmed avstängd mot IFK Göteborg den 15 september.

Klubben är nu uppe på 40 poäng, sju bakom Djurgården i serieledning.

Hammarby är femma på 41 poäng och det innebär att de första sju lagen i den allsvenska tabellen återfinns inom sju poängs marginal.

Källa: Expressen Foto: Bildbyrån