På Borås arena gjorde Elfsborg och Norrköping upp om vilket lag som skulle haka på topplagen inför sommaruppehållet.

Då blev det Elfsborg som inledde matchen bäst och laget tog till sist ledningen i slutet av första halvlek.

På en hörna misslyckades Norrköpings Abdulrazak Ishaq med att rensa undan bollen och då klippte Jeppe Okkels till. Dansken dunkade in sitt andra mål för säsongen i nättaket.

Elfsborg besegrade Norrköping

Trots att Norrköping var laget som behövde ett mål i andra halvlek var det Elfsborg som fortsatte anfalla. Något ytterligare mål blev det inte men Elfsborg fick ändå räkna hem tre poäng.

Norrköpings stora chans till kvittering kom när Kristoffer Khazeni drev fram bollen och avslutade i ett öppet läge strax innan full tid men Tim Rönning stod för en fin räddning i målet.

Elfsborgs mittbackegeneral Joseph Okumu var nöjd efter matchen som innebar att laget studsade tillbaka efter två raka förluster.

– Det var en viktig seger efter två förluster, säger Okumu i Discovery Plus.

Han svarade också på frågan om matchen mot Norrköping var hans sista i i Elfsborg. Okumu har omgärdats av flyttrykten.

– Man vet aldrig, säger Okumu.

– Sverige är en språngbräda för alla spelare. Det är inte den slutgiltiga destinationen. Jag är här och hjälper laget och utvecklas som spelare och vi får se vad som händer härnäst.

”Hårt arbete lönar sig”

Okumu är glad över att kopplas ihop med klubbar utomlands.

– Det är fantastiskt. Det visar att hårt arbete lönar sig och att jag utvecklas som spelare, säger han i Discovery Plus.

Resultatet gör att Elfsborg, som har spelat en match mer än konkurrenterna runtom i tabellen, går upp på fjärde plats i allsvenskan. 

Norrköping ligger på sjätte plats.

– Uppehållet kommer lägligt för oss. Vi får gå in i kammaren och trycka på ”reset-knappen” och köra hårt och förbereda oss väl inför hösten, säger tränaren Rikard Norling till Discovery Plus efter förlusten

Textkälla/Bildlänk: Expressen