Leo Bengtsson sänkte Norrköping med ett drömmål. Därmed är BK Häcken nu uppe på tredjeplats i allsvenskan. Jag är själv lite chockad, säger Bengtsson till Dplay. 

Två anfallsglada lag, IFK Norrköping och BK Häcken, gjorde på måndagen upp på Östgötaporten. Första halvan av matchen var därmed chansrik, men med två storspelande målvakter i Isak Pettersson och Pontus Dahlberg i burarna.

Norrköping hotade inledningsvis med dubbla lägen, då både Alexander Fransson och Pontus Almqvist testade Dahlberg, medan Häcken sedan fick Pettersson att svettas, då framför allt Daleho Irandust var nära 1-0 under inledningen av andra halvlek, men fick se målvakten stå för en jätteräddning efter avslut från nära håll.

I stället dröjde det fram till den 73:e minuten innan Häcken fick fira. Då slog Leo Bengtsson till med ett långskott i mål till 1-0, vilket var ytterns sjätte allsvenska fullträff den här säsongen. Norrköping tryckte sedan på i slutet av matchen för ett kvitteringsmål, men utan att få utdelning till 1-0-förlust. 

– Jag kände nästan, när den lämnade foten, att det var något på gång och sedan var det bara att följa bollbanan. Den satt rätt bra där, den får jag vara nöjd med, säger Bengtsson till Dplay och fortsätter:

– Sedan jag kom hit har jag fått chansen och jag har tagit den. När jag fått spela har jag kommit in i laget bra och hittat mina ytor. Sedan kommer väl målen bara som de kommer. Jag vet inte vad jag ska säga, jag är själv lite chockad. 

Häcken är därmed nu på tredjeplats i allsvenskan, åtta poäng bakom Malmö FF i serieledning. Norrköping är på femteplats med 28 poäng, två poäng färre än Häcken och med tio poäng upp till MFF. Häcken ställs härnäst mot AIK på bortaplan på söndag, medan IFK i nästa match, också på söndag, ställs mot Örebro SK på bortaplan.  

– Jag kan säga för rättigheternas skull, så att pengarna fortsätter att ticka in till klubbarna speciellt ett sådan här år, att det inte är över det här, men jag säger inte att vi ska göra det. Vi får hjälpas åt bakom. Vi försöker att ta så många poäng som möjligt, men det är bara att titta på Malmö, säger Häcken-tränaren Andreas Alm till Dplay och fortsätter: 

– Efter omgång åtta var de sju poäng efter Norrköping, medan de nu är tio poäng före Norrköping. Malmö kör sitt eget, så det måste till att de slår krokben på sig själva för att lag ska hinna ifatt. Så upplever jag det, men det är fotboll, så allt kan hända. Men vi har nog med oss själva. Vi ska till Friends nästa gång och då ser inte planen ut så här. 

Källa: Fotbollskanalen