Falkenberg tog ledningen men efter tre(!) straffsparkar på 20 minuter
kunde Peking säkra vinsten. En seger som ger Norrköpings hopp i jakten
på Europa-plats. I andra halvlek gör vi det väldigt bra, säger Pekings
Alexander Fransson till Dplay.

IFK Norrköping mot Falkenbergs FF där båda lagen behövde vinna. Peking för Europachansen och Falkenberg för sin överlevnad i allsvenskan – och det var gästerna som skulle spräcka nollan först.

Detta då Falkenbergs John Chibuike smällde in ledningsmålet redan i den andra spelminuten från nära håll – men 20 minuter senare var det kvitterat. Norrköpings Sead Haksabanovic revs ner i straffområdet och domaren pekade på straffpunkten. Anfallaren Christoffer Nyman rullade in bollen och det var kvitterat på Östgötaporten.

Bara tio minuter senare fick Peking ytterligare en straff efter att målskytten Nyman hölls fast i straffområdet. 28-åringen tog själv hand om straffen och placerade den säkert till vänster. Men nu skulle väl Peking inte få någon mer straff? Jodå, bara någon minut senare revs Haksabanovic återigen ner och Nyman rullade in sin tredje straff för kvällen. 3-1 för hemmalaget.

Trots underläget skapade Falkenberg flera bra chanser men istället var det 18-åringen Ishaq Abdulrazak som sköt in 4-1 – ett mål som även spikade slutresultatet.

I och med Norrköpings vinst har klubben fortfarande häng på Europaplatserna och placerar sig femma med två poäng upp till tredjeplatsen. Falkenberg kvar näst sist i tabellen.

– Jag tycker Falkenberg gör det bra i början. Sedan har vi lite tur att vi inte åker på 2-0. Sedan straffarna har jag inte så mycket att säga om, jag har inte sett dem. I andra halvlek gör vi det väldigt bra, säger Pekings Alexander Fransson till Dplay.

Källa: Fotbollskanalen Bildlänk: Fotbollskanalen