IFK Norrköpings mörka resultattrend fortsätter – och man står nu på sju raka matcher utan seger. 
Simon Thern och Kevin Yakob gjorde matchens mål i kamratmötet som slutade 2-0 till Blåvitt. 
– Vi har en moral i laget som lyser igenom, säger Gustav Svensson till Discovery+.

I hemmalaget gjorde Arnor Sigurdsson, som nyligen återvände till klubben på lån från CSKA Moskva, sin första start för den här sejouren. Hos gästerna tog de båda 19-åringarna Johan Bångsbo och Hussein Carneil varsin startplats i Calle Johanssons och Hosam Aieshs avstängningsfrånvaro.

I den elfte minuten tappade Godswill Ekpolo boll i utsatt läge, och Blåvitts Gustaf Norlin vände snabbt på spelet. 25-åringen passade vidare till Kevin Yakob, som fick ett utmärkt skottläge, men fick ingen höjd på skottet. I sekvensen efter fixade hemmalagets Christoffer Nyman fram ett gyllene läge på egen hand, men träffade inte mål.

Efter dryga 20 minuter avverkade spelade Jonathan Levi in bollen snett inåt bakåt till Godswill Ekpolo, som sköt på ett tillslag med vänsterfoten. Warner Hahn tvingades till en stor räddning i bortamålet.

Med fem minuter kvar till paus fick Marcus Berg bollen i straffområdet, tittade upp och slog en delikat passning till en fristående Simon Thern som kom löpande från vänsterkanten. Den tidigare Peking-mittfältaren rullade placeringssäkert in ledningsmålet för gästerna.

– Jag tycker att vi växer in i det. Första 15 är inte särskilt bra, vi får inte tag på bollen och ger bort den för enkelt. Sedan växer vi in i det och känns farliga. Det finns ytor att spela på. De är offensivt skickliga men har brister i det defensiva spelet. Vi kan nog utnyttja det ännu mer, sa Simon Thern till Discovery+ i paus, och kommenterade sitt mål:

– Jag hade lite tid och skjuter man åt det hållet som målvakten kommer från så brukar det bli svårt.

Hemmalagets Arnor Sigurdsson om Pekings första 45:

– Vi började bra och de fick försvara lågt, men vi tar inte våra chanser för vi kommer till bra lägen. Vi måste göra det bättre i sista tredjedelen, sa islänningen till Discovery+.

Inledningen av den andra halvleken kryllade inte av målchanser, men i den 60:e minuten byttes anfallsförvärvet Andri Gudjohnsen in i spel. Hemmalaget kom omgående till en dubbelmöjlighet från nära håll, men Blåvitt fick ut bollen till en hörna.

I mitten av den andra halvleken kom IFK Norrköping till matchens bästa läge när Arnor Sigurdsson passade in till Jonathan Levi. Han drog till på volley, men Hahn stod för en närmast otrolig enhandsräddning och styrde ut bollen till hörna. 

Närmare än så kom inte Peking en kvittering, i stället fastställde Kevin Yakob slutresultatet till 0-2 på tilläggstid efter slarv i hemmaförsvaret. En välbehövlig trepoängare för gästerna, men en minst lika tung förlust för hemmalaget som nu står på sju raka allsvenska matcher utan vinst. 

Gustav Svensson var nöjd med Blåvitts trepoängare – och sin egen kämparinsats:

– Det är därför jag är på planen, för att springa runt och tackla lite. Så det är skönt, säger han till Discovery+ med ett leende:

– Det är en tuff bortamatch men vi sätter bra tempo från början. Vi får försvara ganska mycket, men vi har en moral i laget som lyser igenom. Det är därför vi får tre poäng.

IFK Göteborg går nu upp på sjunde plats i allsvenskan.

– Vi som klubb har haft det tufft senaste åren, men vi vill komma så högt upp som möjligt. Det är alltid skönt att vara med och slåss om Europaplatserna, det är dit vi vill. Vi kämpar så hårt vi kan för att komma dit.

Peking-kaptenen Christoffer Nyman var uppgiven efter slutsignal:

– Det är bittert, frustrerande. Jag tycker att vi gör en väldigt bra match. Vi skapar chanser och har mycket boll, men ja… jag vet inte. Det är ganska tungt just nu, säger Nyman till Discovery+ efter matchen.

Peking skapade mängder med chanser men fick inte bollen i mål.

– Bollen måste in, det är det som kommer hjälpa oss. Det är klart att det hade gjort mycket för oss att få in en boll, framförallt med tanke på matchen vi gör. Jag vet inte vad jag ska säga, jag är så trött i skallen. Jag är ledsen, säger Nyman.

Nästa måndag drabbar de båda lagen samman på nytt – den gången i Göteborg och på Gamla Ullevi. 

Textkälla: Fotbollskanalen.se