Trots måndagens nyheter: Peter Hunt har fortsatt stöd som ordförande inom IFK-familjen. “Den mest framgångsrike ordföranden i Sverige”, skriver förre tränaren Sören Cratz på Facebook.

Det har varit en stekhet IFK-vinter med avhopp och nyförvärv till höger och vänster, både bland personal, ledare och spelare.

Den hetaste frågan utanför den rent sportsliga delen har varit ordförandeskapet. Peter Hunt, som snart har suttit på posten i tolv år, har fått hård kritik från många håll – inte minst under samlingen “kamratuppropet” som de flesta supportergrupperna stod bakom.

Valberedningen jobbar för högtryck för att hitta en ordförandekandidat med brett stöd till årsmötet i slutet av februari. Sent under måndagskvällen kom dock beskedet från Peter Hunt själv att han inte kommer föreslås.

Under tisdagen har Hunt ändå fått fortsatt stöd från olika håll. 

Tränarprofilen Sören Cratz, som varit i IFK i tre olika sejourer, sållar sig till Hunt-anhängarna. Så här skriver han i ett inlägg på Facebook: 

“Jag undrar om de vet vad de gör. Hunt måste vara den mest framgångsrika ordföranden i Sverige. Jag var själv på årsmötet när han blev vald. Han tog över en förening som var bankrutt och lämnar över en förening som är mycket välmående ekonomisk och det är en förutsättning i dagens fotboll för att lyckas!”

Även styrelsen för IFK Norrköpings supporterklubb tar parti för Peter Hunt. “Motiveringen kan göras lång, men talar för sej själv”, skriver ordföranden Åke Bjerselius i ett mail till Sporten. Hela styrelsen, undantaget Lars Ahlm som är valberedningens ordförande, står bakom skrivelsen.

Text & Bildkälla: Norrköpings Tidningar