Skyttekungen Marcus Antonssons enklaste mål under 2022 skakade om IFK Norrköping i kampen för nytt kontrakt. ”Man tror ju någon har hittat på det”, sa målvakten Oscar Jansson om 1–1-kvitteringen på Finnvedsvallen.

Ni har sett, hört och läst det förut i år.

IFK Norrköping var bara minuter från alla tre poäng och ett säkrat allsvenskt kontrakt den här eviga säsongen, när målet från rymden satt en efterlängtad djup suck på halt i 011-lägret.

Målvakten Oscar Jansson kom ut i det småländska mörkret, där IFK Värnamo kunde fira sitt allsvenska kontrakt 2023.

Den rättvisa, men smått osannolika kvitteringen i matchens sista och skälvande minuter skickade kalla kårar, uppgivna miner och långsamma steg i IFK Norrköpings spår den här kvällen.

– Jag såg precis deras kvittering på väg hit ut, sa Oscar och suckade tungt.

– Jag kan inte riktigt beskriva det… Det är nästan en äcklig känsla. Ångestfylld är fel ord, men det är något åt det hållet, men vi fick i alla en poäng. Vi vet aldrig var den leder oss. Det är så vi måste tänka. Vi kan inte göra det på något annat sätt.

Skyttekungen Marcus Antonssons mål var, som tränaren Glen Riddersholm uttryckte det, tragikomiskt.

– Hur ska jag kunna beskriva det? Skottet tar i stolpen, träffar ”Will” i huvudet och bollen går i en bana tillbaka över alla och landar hos Antonsson. Man tror ju någon har hittat på det, tyckte Oscar uppgivet.

Att klockan tickade upp mot 90 minuter där och då gjorde inte saken lättare.

– Vi borde gjort saker och ting annorlunda och bättre för det. Vi hade ett par chanser att kunna avgöra, men vi gjorde inte det och då blev det så här, men vi har med oss en poäng hem. Vi har fem poäng ner till Varberg. Nu måste vi avslutade det här inför Curvan och våra fans mot Djurgården. Vi ska säkra det här tillsammans. Det är det enda jag kan tänka på nu, sa Oscar besviket.

IFK Norrköping hade med sig 1–0 länge och väl i Småland tack vare Laorent Shabanis fina fullträff redan i den 14:e minuten. Han fångade upp Daniel Eids långa pass, vek in och smekte in bollen bakom Jonathan Rasheed, som gjorde sin första match för året i hemmamålet.

– Jag hann inte tänka. Jag gjorde bara det man ska vara bäst på. Det var en underbar känsla, sa Laorent.

IFK Norrköping hade en par riktigt bra lägen – via två nickar signerade Linus Wahlqvist och Marco Lund – inom loppet av ett par minuter i andra halvlek, men Rasheed stängde igen och så gick det som det brukar göra den här säsongen för IFK Norrköpings del.

Tragikomiskt var ordet.

Textkälla: Norrköpings Tidningar