IFK Norrköping är klart för kvartsfinal i svenska cupen. Sead Haksabanovic drömmål strax innan paus till 1-1 räckte för att säkra gruppsegern hemma mot IFK Göteborg.

IFK Norrköping och IFK Göteborg gjorde upp om förstaplatsen i svenska cupen och det var hemmalaget som hade klart bäst förutsättningar på förhand mot ett Blåvitt som behövde vinna för att återta förstaplatsen i gruppen. 

Efter en böljande inledning på matchen tog Blåvitt ledningen i mitten på första halvlek efter en hörna. Tobias Sanas höra nickades ut till Gustaf Noring som gick på skott och Robin Söder höll sig påpassligt framme med en löpning och styrde in ledningsmålet. 

Haksabanovic med drömmål

Efter gästernas mål hade Peking flera heta lägen att kvittera. Efter en tilltrasslad situation på en hörna tog bollen i ribban. Nickreturen från Kevin Alvarez gick även den i ribban och Blåvitts ledning höll sig därmed ett tag till. Men kvitteringen från hemmalaget kom precis innan paus. 

Sead Haksabanovic avancerade inåt i planen och drog i väg ett jätteskott som letade sig rakt upp i krysset till 1-1, ett resultat som innebar att Norrköping behöll positionen som gruppetta. Blåvitt lyckades inte forcera in ett mål i den andra halvleken och 1-1 stod sig därmed matchen ut. Slutresultatet innebär att Norrköping vinner gruppen på sju poäng, två poäng före IFK Göteborg.

Textkälla/Bildlänk: Expressen