IFK:s drömstart räckte inte. Hammarby vände och vann med 2–1 på Tele2 Arena och gav Peking lagets andra raka förlust i allsvenskan.

Med två segrar och en förlust efter EM-uppehållet åkte IFK till Tele2 Arena för att försöka hänga på i kampen i toppen. Det mot ett Hammarby som så sent som i torsdags spelade kvalspel i Europa och på placeringen just framför IFK i den allsvenska tabellen. 

IFK-tränaren Rikard Norling hade satsat på ett nytt anfall med tanke på att Ísak Bergmann Jóhannesson var avstängd. In med skyttekungen Samuel Adegbenro, redo för start igen efter skadeproblemen. Och in med Kristoffer Khazeni istället för Maic Sema.

Att just Adegbenro var spelsugen syntes tidigt. Det dröjde nämligen mindre än två minuter – så långt hade Hammarby inte ens haft bollen under kontroll en enda gång – innan just IFK-anfallaren höll sig framme perfekt på Ari Skúlasons väl avvägda inlägg.

En fot till bollen och volleyn perfekt i mål bakom Oliver Dovin.

0–1.

Och en chockstart för publiken på plats.

IFK spelade också bra även om Hammarby tilläts skapa mer och mer ju längre halvleken led. Flera bolltapp centralt bjöd hemmalaget på fler och fler lägen och det var exakt ett sådant som till slut straffade sig för IFK.

Just Samuel Adegbenro, bra för övrigt i halvleken, spelade bakåt men till fel adress och Hammarby kunde ställa om snabbt. Efter ett inspel från kanten låg bollen i mål för 1–1 via en klack av Gustav Ludwigson.

Båda lagen hade flera lägen till fler mål utöver det i en småtrevlig och händelserik första halvlek. Men 1–1 stod sig fram till pausvilan.

– Klart att vi får en väldigt bra start, sedan äter de sig in mer och mer i matchen. I det stora hela en ganska jämn kamp. Vi möter ett bra lag som gör det svårt för oss, summerade Alexander Fransson i pausintervjun med Discovery.

Den andra halvleken inleddes med mer ställningskrig och färre målchanser inledningsvis. IFK fick inte till någon riktig spets framåt och Hammarby hade också svårt att skapa de riktigt heta lägena.

Fram till en knapp timmes spel.

Då var hemmalaget ytterst nära att ta ledningen efter att man kunnat lyfta in bollen mot bortre stolpen mot ett passivt IFK-försvar. Där kom Mohanad Jeahze perfekt men bollträffen sådär och från nära håll skickade han den en bit över Oscar Janssons ribba från nära håll.

Tränaren Milos Milojevic tog sig för pannan i besvikelse när bollen inte träffade målet.

En stund senare vände Astrit Selmani inåt och sköt ett skott som gick tätt utanför bortre stolpen.

Ytterligare en signal att Hammarby hade något på gång. Rikard Norling valde också att göra ett par byten för att få in ny kraft på planen med Henrik Castegren och Maic Sema.

IFK skapade några halvlägen också, men hade svårt att få till det allra sista. Istället var nämnde Selmani återigen nära i den 66:e minuten när han stormade fram och mötte ett inspel direkt men utan att få bollen på mål.

I IFK handlade mycket om Samuel Adegbenro som egentligen var den som skapade allt av värde framåt för Pekings del. Via ett väggspel med Maic Sema var han också sånär att ge IFK ledningen med 20 minuter kvar men avslutet för tamt. 

På slutet öppnade matchen upp sig allt mer. IFK fick jobba hårt när Hammarby, med publiken i ryggen, satte mer och mer tryck. Det öppnade ytor även för IFK som skapade lägen.

Till slut kom också ett mål.

Efter en misslyckad nick av Viktor Agardius sköt Björn Poulsen direkt. Ett distansskott som inte såg helt otagbart ut för Oscar Jansson.

2–1 och alla poängen till Hammarby.

Textkälla/Bildlänk: Norrköpings Tidningar