Snöstorm och dubbla drömmål. Men ”Konstnären” Jacob Ortmark
förstörde Pekings premiärfest.

IFK Norrköping tog emot Sirius i den allsvenska premiären. Hemmalaget fick klara sig utan jättetalangen Isak Bergmann Jóhannesson som inte kom till spel. En som däremot fanns med är skadedrabbade Christoffer Nyman. Dock inledde han på bänken.

Den tydligaste som präglade matchen den första kvarten var det kraftiga snöovädret som hade dragit in över Norrköping. det verkade som att spelarna hade svårt att komma igång, då underlaget blev svårspelat.

Men. Som en blixt från klar himmel slog Peking-nyförvärvet Ari Skulason till. Från en bit utanför straffområdet avslutade han, och bollen letade sig in i krysset.

– Jag var ju helt fri så jag tänkte bara att jag kör på. Bollen flyger som fan när det är snö på den, så det var bara att dra till, säger Skulason till Discovery+.

Om det var det snyggaste målet i karriären?

– Jag har gjort ett par fina mål, så det här är inte det snyggaste. 

Han utvecklar sina tankar om första halvlek, som präglades av det kraftiga snöovädret.

– Det är typisk premiär, vi vet hur bra vi är och att vi kan rulla boll, men jag tycker att Sirius har gjort det bra. Vi ska vara lite bättre i pressen och när vi har bollen hålla lite bättre i den. 

I den 56:e minuten var det Jacob Ortmarks tur att slå till med ett drömmål. Mittfältaren drev bollen centralt, och avlossade skott, någon meter närmare mål än vid Skulasons fullträff. Efteråt visade han upp sin konstnärliga målgest, som han hintade om i ett reportage av TV4-sporten, där han berättade om sitt intresse för konst.

Den skadedrabbade stjärnanfallaren Christoffer Nyman, som vann skytteligan förra året, kom in i den 73:e minuten. Knappt tio minuter senare trodde många för en sekund att han gett Peking ledningen. Men linjedomaren vinkade för offside, och reprisen visade att beslutet var korrekt.

Med en minut kvar av ordinare tid var Sead Haksabanovic decimeter från att skjuta hem segern till Norrköping. Men frisparken tog i ribban.

Textkälla/Bildlänk: Fotbollskanalen.se