Ingen seger på de fem senaste matcherna. Mot Hammarby blev det förlust med 2-1 för Norrköping, efter mål av Abdul Khalili i 95:e minuten.

Avståndet upp till Malmö FF ökar för den tidigare serieledaren IFK Norrköping. Under torsdagen tappade man poäng för femte matchen i rad, hemma mot Hammarby. Drabbningen slutade 2-1 till Bajen, efter ett sent mål av Abdul Khalili.

Hammarby tog ledningen i den 16:e minuten. På en hörna höll sig mittbacken Kalle Björklund framme och dunkade in 1-0. Sedan var Norrköping ytterst nära att kvittera, två minuter senare. Men då sköt högerbacken och nyförvärvet Linus Wahlqvist i stolpen och fick se sitt avslut gå ut till hörna via Bajen-keepern David Ousted.

Därefter var gästerna nära att utöka till 2-0. Darijan Bojanic knorrade en frispark som såg ut att smita in i ena krysset, men Pekings målvakt Isak Pettersson lyckades till slut rädda skottet ute vid stolpen.

I paus stod det 1-0 till Bajen, men fem minuter in i den andra halvleken ordnade inhopparen Pontus Almqvist en straff för hemmalaget efter att ha fallit i en duell med Kalle Björklund. Den straffen gjorde Lars Krogh Gerson 1-1 på.

Efter kvitteringen var det Hammarby som skapade mest. Bland annat hade forwarden Gustav Ludwigson flera farliga avslut, men antingen räddade Isak Pettersson eller så var ribban i vägen.

Med en kvart kvar att spela stack sedan IFK upp i ett anfall som slutade med att supertalangen Isak Bergmann Johannesson, som byttes in i den 66:e minuten, sköt i ribban från långt håll. I den 83:e minuten var hemmalaget också nära att göra 2-1, men David Ousted räddade Pontus Almqvists skott inifrån straffområdet efter ett instick av Simon Thern.

Matchen såg ut att sluta 1-1 men i den 95:e minuten tryckte Abdul Khalili in 2-1 från nära håll efter en frispark.

Därmed är Norrköping fyra och har nio poäng upp till ettan Malmö

Källa: Fotbollskanalen