IFK Norrköping tappade segern mot AIK efter en straff. Samtidigt ropade också hemmalaget på straff i den 93:e minuten när Henok Goitom drog ner Henrik Castegren. Det är en klar straff, säger experten Alexander Axén i Dplay efter matchen.

Sebastian Larsson kvitterade för AIK mot Norrköping när Stefan Silva nickade ner bollen på Lars Krogh Gersons hand i den 86:e minuten och Sebastian Larsson såg till att AIK fick med sig en poäng hem från Parken.

Men det kunde ha blivit ännu en straff innan matchen var slut. När bollen lyftes in i AIK:s straffområde i den 93:e minuten föll Henrik Castegren efter en närkamp med Henok Goitom.

Då tycker Dplays expert Alexander Axén att domaren Kristoffer Karlsson borde ha pekat på straffpunkten.

– Det skulle det ha varit, Goitom lite halvslarvig spelar med ryggen emot på det här inlägget. Han ser att han är illa ute, han kommer runt med armen runt halsen på Norrköpingssspelaren, säger Axén.

Norrköping ropade på straff mot AIK

Axén fortsätter:

– Det är onödigt gjort, det är en klar straff. Man förstår att Jens (Gustafsson, tränare IFK Norrköping) tappar huvudet där. 

Norrköpings tränare Jens Gustafsson kommenterar också straffsituationen i Dplay.

– Med tanke på att situationen kommer så sent kan det vara en matchavgörande situation och man blir lite extra upprörd. Men det är Kristoffer som dömer och det får man acceptera, säger Peking-tränaren.

Källa: Expressen Foto: Dplay