IFK Norrköping har de senaste veckorna fått flera bud på anfallsstjärnan
Sead Haksabanovic, 21.

Det är Sportexpressen som avslöjar att den montenegrinske landslagsmannen ska vara ett hett byte för en av Red Bull-koncernens klubbar. Två av dem fem som existerar återfinns i europeiska ligor, Emil Forsbergs Red Bull Leipzig i Bundesliga och Red Bull Salzburg, Österrikes toppklubb. Övriga spelar i Brasilien, USA och Ghana.

Tidningen skriver att ”parterna för diskussioner” och att det kommit flera bud den senaste tiden.

Enligt sajten Fotbolldirekt vill ”Pekings” anfallsstjärna lämna allsvenskan. Det förklarade han i en intervju strax före jul.

– IFK Norrköping vet var jag står och att jag vill prova på nya utmaningar. Det skulle vara utmanande och leda min karriär i rätt riktning. Vi får se vad som händer närmsta dagarna, sa Sead Haksabanovic till Fotbolldirekt då.

Där sa han också:

– Jag vet att det finns stort intresse för mig i utlandet och det går ihop med de sportsliga målen jag själv satt upp. Jag vet dessutom att det kommit in konkreta bud från utlandet som ligger på bordet. Nu är det upp till klubben att säga sitt och försöka förhandla fram en deal.

Haksabanovic, som köptes loss från Premier- league-klubben West Ham i våras för någonstans kring 25 miljoner kronor, har gjort 16 mål och 20 assist på 65 matcher för IFK Norrköping sedan han anslöt till klubben inför säsongen 2019. Kontraktet med ”Peking” sträcker sig till 30:e juni 2024.

Sporten har sökt IFK:s ordförande Peter Hunt för en kommentar. Han hälsar via sms: ”inget att förmedla just nu.”

Även lagkaptenen Alexander Fransson har ryktats bort, där har det handlat om uppgifter i polsk media, bland annat TVP Sport, som uppgett att Lech Poznan ska ha visat intresse för Fransson. Mittfältaren själv har valt att inte kommentera uppgifterna. 

Källa: Norrköpings Tidningar Bildlänk: NMT