IFK Norrköping Dam lägger ner. IFK herr tar över för en rejäl elitsatsning
även på 
damsidan, men flickorna får inte plats.

Så ser förslaget ut som medlemmarna i IFK Norrköping DFK ska ta ställning till på ett extra årsmöte 18 oktober. Efter drygt 15 månaders diskussioner mellan IFK dam och IFK herr har det nu nåtts ett gemensamt förslag.

– Det som började lite trevande har tagit sig bra på slutet. Vi har diskuterat olika scenarion men landat i att vi överlåter vår verksamhet till IFK herr – om våra medlemmar godkänner det, vilket vi hoppas, säger Per Lysén, ordförande i IFK Dam.

Det blir lite återgång till hur det fungerade från början när IFK Dam bildades hösten 2008. Elitlaget skulle vara IFK Norrköping även på damsidan medan ungdoms- och talangverksamheten skulle bedrivas i samarbetsklubbarna Smedby, Eneby, Lindö och Åby.

Så fungerade det till 2013 när även ungdomsdelen infogades i IFK för en satsning mot allsvenskan. Det har inte lyckats och nu föreslås alltså en ny förändring som i stort sett blir densamma som den ursprungliga tanken.

IFK herr tar över damfotbollen med målet att tillhöra den svenska eliten, men det blir bara seniorverksamhet. Alla flick- och ungdomslag hamnar i breddföreningarna, samma fyra klubbar som var med tidigare.

Källa: Norrköpings Tidningar Bild:Ulf Stråhle