Darijan Bojanic låg bakom segern mot IFK Norrköping med två mål. Dessutom spräckte Astrit Selmani sin måltorka. 

Ett Hammarby som inte hade vunnit på tre allsvenska matcher ställdes på söndagen mot ett formstarkt IFK Norrköping som kom till mötet med fyra raka segrar i allsvenskan. Hammarby inledde piggast men det var gästerna som fick två heta chanser i inledningen.

Jonathan Levi serverade Jacob Ortmark på en hörna men nicken från nära håll smet precis utanför Oliver Dovins vänstra stolpe. Två minuter senare var det dags igen. Ortmark bröt bollen av Loret Sadiku och kom fri med målvakten, men avslutet gick rakt på Dovin.

Hammarby var desto mer kliniskt framför mål.

I den 32:a minuten hittade Mohanad Jeahze fram till Darijan Bojanic med ett inspel från vänstern, och avslutet från Bojanics vänsterfot letade sig rakt upp i krysset till 1-0.

I paus var Ortmark besviken över resultatet i Discovery.

– Den med huvudet, den kommer där och den borde jag sätta. Andra läget blir jag lite chockad över att jag är så pass fri, men den ska också sitta så det ska stå 2-1 till oss.

Bojanic drömmål

Hammarby kopplade ett tydligt grepp om matchen i andra halvlek. Efter dryga timmens spel satte Bojanic sitt andra mål i matchen med ett drömavslut från långt håll. 

Men situationen föranleddes av en del irritation mot Jeppe Andersen som gick in tufft mot Jean Carlos De Brito där Norrköping kunde ha fått en frispark med sig.

– Det hade mycket väl kunnat vara frispark och ett gult kort på Andersen för det är vårdslöst även om han träffar bollen i det läget, säger Jonas Eriksson i Discovery+.

Jean Carlos de Brito själv fick ett gult kort i situationen efter snack med domaren direkt efter Bojanic tryckt av sin bössa och pangat in 2-0.

– Det är en självklar frispark i min mening. Jag får kolla reprisbilderna nu i efterhand också men för mig är det frispark. Jag talade om för domaren att han måste döma samma sak åt båda håll. Det var då jag fick kortet. Jag tyckte att vi inte fick med oss lika mycket som Hammarby i dag. säger De Brito.

Selmani målskytt

I den 71:a minuten fick Hammarbys anfallare Astrit Selmani slutligen göra ett mycket förlösande mål efter att ha gått mållös i åtta allsvenska omgångar. 

Inbytte Dennis Collander stod för ett fint förarbete och spelade fram Selmani på högerkanten avancerade in i straffområdet och tryckte in 3-0 med ett pressat högerskott bakom Oscar Jansson i Norrköpings mål.

– Om den ska in så ska den sitta där uppe, säger Selmani och skrattar.

Selmani som efter att ha blivit bänkad i derbyt mot AIK ventilerade sin frustration över situationen under tränaren Marti Cifuentes. 

– Jag säger vad jag tycker. På både gott och ont. Han vill ha det på sitt sätt och jag på mitt sätt. Ibland krockar det bara. Vi har inte alltid varit överens om allting, sa Selmani då.

Han fortsätter.

– Som forward vill du alltid göra mål, så det var efterlängtat. Det är en otrolig lättnad. Jag har varit nära många gånger och träffat både stolpen och ribban så det var otroligt skönt att få göra det där målet, säger anfallaren efter matchen.

”Han sms:ade sent på kvällen”

Nu berättar tränaren att Selmani var ångerfull efter rubrikerna han skapade. 

– Direkt efter matchen smsade han mig, sent på kvällen, och var ledsen. Han har ett fantastiskt hjärta och det är en mycket viktig spelare för laget. Alla kan göra misstag, men han hanterade det på ett bra sätt, säger Cifuentes. 

– Vi hade en bra dialog om det han sa i media. Jag pushar grabbarna. De ger allt där ute, och ni journalister gör det ni måste, ibland utmanar ni spelarna med frågor. Vi har haft en bra kommunikation, fortsätter tränaren. 

Hammarby kunde spela av matchen kontrollerat och vann slutligen matchen med 3-0 över Norrköping. 

Textkälla/Bildlänk: Expressen.se