Det blir den tidigare AIK- och Malmötränaren Rikard Norling som tar över IFK Norrköping. Under onsdagskvällen gick IFK ut med nyheten.

– Vi har särskilt tryckt på egenskaper såsom tydligt ledarskap, hög taktisk kompetens och hög kravställning. Att skapa en vinnarkultur är mycket viktigt nu när IFK de senaste åren systematiskt flyttat fram positionerna i fotbollssverige även om vi resultatmässigt ser 2020 som ett besvärligt år ur den synvinkeln, säger ordförande Peter Hunt till klubbens hemsida.

Rikard Norling som fick sparken av AIK i somras har varit aktuell för klubben vid ett par tidigare tillfällen. 

– Jag känner stor ödmjukhet inför min uppgift som tränare för IFK Norrköpings herrlag. Min ambition är dels att upprätthålla och vidareutveckla den professionalitet som finns i IFK, dels att tillsammans med klubbens spelare och tränare verka för att IFK fortsätter att tillhöra den absoluta toppen i Sverige och Allsvenskan, säger Norling.

Mathias Florén som inte varit en del av A-laget de senaste åren kommer assistera.

– Vi är övertygade om att IFK Norrköping med tillsättandet av Rikard och Mathias tillsammans med befintlig ledarstab befäster sin position som en av Sveriges absolut främsta fotbollsklubbar. Rikard har en dokumenterat framgångsrik bakgrund i bl.a. AIK och Malmö FF där Rikard tagit klubbarna till SM-guld. Med Mathias Florén förstärker IFK ledarstaben där IFK får en viktig kulturbärare med genuint hjärta för klubben och som känner Norrköping väl, säger Peter Hunt. 

Florén: 

– Att tillsammans med mina kollegor i Norrköping, och nu förstärkt med en av Sveriges mest meriterade tränare, få bygga vidare på alla fina pusselbitar som finns i truppen är en uppgift som jag ser mycket fram emot.

Källa: Norrköpings Tidningar Bildlänk: NMT