Rikard Norling fick lämna IFK. Nu hyllas han av sin tidigare assisterande tränare Kim Hellberg. ”Jag ser upp till honom jättemycket”, säger den nuvarande Värnamo-tränaren.

Samtidigt som IFK föll hemma mot Malmö åkte IFK Värnamo på en tuff smäll i Stockholm där Djurgården vann med 5–0. Kim Hellberg lämnade Norrköping för sitt nya uppdrag i Småland inför säsongen efter att ha varit assisterande till Rikard Norling under förra året.

Nu hyllar han sin förre tränare som i veckan fick sparken från IFK.

Till Fotbollskanalen säger Hellberg:

– Jag ser upp till honom jättemycket och jag tycker att det är kanske den bästa fotbollstränaren jag har jobbat med. Jag tyckte att hans ledarskap var alldeles fantastiskt under den tiden jag jobbade med honom och han är en av de bästa människorna jag träffat och jobbat med. Så det är klart att jag lider med honom.

– Tråkigt att han fick lämna och jag vet och hoppas och tror att det kommer att dyka upp fler möjligheter för honom för han har en jäkla energi. Jag önskar honom allt gott och det är en människa jag kommer ha kontakt med resten av mitt liv tror jag.

Kim Hellberg har även nämnts som ett namn att ta över rollen men det vill han inte kommentera närmare för Fotbollskanalen.

– Jag tänker bara på hur Värnamo ska slå AIK på söndag, säger han.

Textkälla/Bildlänk: Norrköpings Tidningar