Nu är det helt klart. Isak Pettersson är presenterad för sin nya klubb Toulouse i franska Ligue 2. ”Jag är väldigt glad och förväntansfull”, säger förre IFK-målvakten till klubbens hemsida.

Det kom ut uppgifter på olika håll under tisdagseftermiddagen och Sporten kunde avslöja att Isak Pettersson var nära att skriva på för franska Toulouse. IFK-målvakten, som blev utsedd till allsvenskans bäste målvakt både 2018 och 2019, var på plats i den franska staden för att göra läkarundersökningen och skriva på kontraktet.

På kvällen, efter att hans nya lag vunnit ligamötet med Paris FC med 1–0 hemma på Stadium Municipal de Toulouse presenterade klubben honom på sin hemsida.

Det framgår inte där hur långt kontraktet är men Pettersson får nu ta upp kampen med Maxime Dupé om rollen som förstemålvakt i laget som siktar på en återkomst i högsta serien. Segern på tisdagskvällen tar laget upp som tvåa i tabellen.

Pettersson kommenterar själv det påskrivna kontraktet på hemsidan. Där säger han:

– Jag är väldigt glad och förväntansfull, jag kan inte vänta på att få komma igång. Jag vill träffa de andra spelarna, tränaren och hjälpa laget att ta så många poäng som möjligt. Jag hoppas att jag kan komma in med energi till klubben, jag gillar att spela med fötterna och starta anfallen bakifrån och självklart också stoppa motståndarna från att göra mål. 

– Jag har aldrig varit i Toulouse förut, men jag känner till klubben, som är en stor klubb. Så valet var enkelt. Och eftersom jag redan sett några snöflingor här känner jag mig redan som hemma.

Källa: Norrköpings Tidningar Bildlänk: NMT