Räkna inte med någon dramatik från Peter Hunts sida på IFK:s årsmöte. ”Jag kommer följa det som en medlem”, säger han.

Det var för en dryg vecka sedan som Peter Hunt avgick som ordförande på stående fot efter revisorernas hårda kritik. Hunt anklagades främst för bristande transparens gentemot övriga styrelsen i flera viktiga frågor.

Tidigare har Hunt även fått stå i skottgluggen för brister i personalhanteringen, där flera ledande personer har lämnat IFK den senaste tiden.

Hunt köpte inte större delen av den kritiken då, och han gör det inte nu heller. Han säger till Sporten att han överväger att anmäla revisorerna till revisorsinspektionen.

– Jag har blivit svartmålad och är trygg i det jag gjort, säger han bestämt.

För en dryg vecka sedan var Peter Hunt i färd med att matcha upp en ny styrelse med sig själv som ordförande för att utmana valberedningens kandidat Sakarias Mårdh. Sedan kom revisionsberättelsen och omkullkastade alla de planerna.

– Jag hade styrelsen i princip klar. Ur föreningsdemokratisk synvinkel hade det varit rätt och den hade presenterats några dagar innan i så fall. Sen kom den, i mitt tycke, orättfärdiga kritiken från revisorerna. Den fick mig att helt enkelt kasta in handduken. Det fanns ingen möjlighet att kunna försvara mig på två–tre dagar, vad de anklagade mig för, säger han.

Hunt reagerar starkast på en beskriven händelse i år, där han själv svär sig fri.

– Jag skulle ha ingått ett enskilt avtal och betalt ut ganska stora pengar. Det är ju fullständigt felaktigt. Det var förankrat hos flera styrelseledamöter. Ni som journalister borde höra med styrelsen: ”vem var det som beordrade utbetalningen?” Jag är uthängd men hade ingenting med den utbetalningen att göra över huvudtaget, hävdar han.

Inför IFK:s digitala årsmöte nu på torsdag har Hunt tagit ett kliv tillbaka. Han kommer följa det som IFK-medlem och möjligen begära ordet.

– Jag följde testmötet och då var det bara 150 personer med. Nu blir det upp mot 1000 och jag vet inte hur det kommer fungera. Det finns nog inte tid för alla som vill begära ordet. Jag kanske bara pratar i två–tre minuter men jag kommer nog komma med ett längre uttalande om någon vecka, lite mer detaljrikt. Vi får väl se hur den storyn landar, säger han.

Men det blir ingen dramatik från ditt håll på årsmötet alltså?

– Nej, nej, det finns inget sådant planerat. Inget som jag vet om i alla fall, säger Hunt och skrattar.

Har du något råd till din efterträdare, vem det än blir?

– Jag säger inte att jag har gjort allt rätt, jag har fått lära mig efterhand och har haft fantastiskt stor hjälp av människor omkring mig. Det är bara att se på de senaste månaderna när vi har rekryterat sex–sju nya spelare och sju–åtta har lämnat. Då har jag jobbat väldigt nära och i fantastiskt bra klimat med Rikard Norling, vår scout Stig (Torbjörnsen) och ”Florre” (Mathias Florén) exempelvis. Det är såna samarbeten som driver klubben. Det är ju inte att jag sitter någonstans med en grogg i handen i Portugal och tycker till om hur arbetsmiljön är eller något annat.

Är det inte tråkigt att det slutar så här? Det har ju ändå varit tolv år med fantastiska framgångar på alla sätt.

– Jo, det är ledsamt. Man hade väl velat lämna på ett annat sätt och jag känner mig fortfarande energisk, samtidigt som det är vissa projekt som inte är klara. Nu är jag ifrågasatt och utpekad i stället men jag tänker inte ta på mig den berömda koftan, säger Hunt.

Textkälla: Norrköpings Tidningar