IFK talangsäkrar bakåt och framåt. Otto Lindell och Liam Olausson
har förlängt sina kontrakt.

Det har varit en händelserik vecka i IFK Norrköping. Finnur Tómas Pálmason som värvades under vintern skeppas tillbaka till KR Reykjavik på lån säsongen ut och försvararen Theo Rask säkrades upp på ett nytt avtal som sträcker över säsongen 2023.

Under lördagen presenterade två nya kontraktsförlängningar. Otto Lindell, 19, som A-lagsdebuterade med ett inhopp i Svenska Cupen mot Sandviken kommer att bli moderklubben trogen.

– Jag har spelat i IFK Norrköping sedan jag började spela fotboll, och att få spela i A-laget är såklart en stor dröm jag alltid haft. Jag är otroligt inspirerad och jag ska fortsätta jobba hårt varje dag för att bli bättre, säger Otto Lindell till IFK:s hemsida.

Maths Elfvendal, IFK:s och landslagets målvaktstränare, ser flera spännande egenskaper i Lindell, bror till Erik Lindell.

– En bra, seriös målvakt från de egna leden som vi hoppas ska fortsätta utvecklas, säger Elfvendahl.

Det är även klart att anfallaren Liam Olausson, 18, kommer fortsätta sin utveckling i IFK. Olausson har öst in mål i U19-laget och är en startspelare i Sylvia.

– Jag är tacksam för den här chansen och jag har mycket kvar att bevisa. Jag ska se till att fortsätta kämpa varje dag och göra allt jag kan för att bli bättre, säger Liam.

Rikard Norling om den spännande offensiva spetsen som kom till IFK från Älmhult:

– Det är viktigt för oss att visa Liam att vi har ambitionen att han ska utvecklas till en spelare som, först och främst, kan etablera sig i IFK:s A-trupp och med tiden börja konkurrera om en plats i startelvan. Liam har en otrolig ambitionsnivå och det bådar gott för framtiden

Textkälla/Bildlänk: Norrköpings Tidningar