IFK Norrköping ser ljuset. Den åtta matcher dystra sviten utan seger är bruten. I krismötet med Degerfors blev Christoffer Nyman hjälte med ett nickmål i 2–0-segern.

Det var krismöte på Platinum Cars Arena under lördagen när IFK Norrköping tog emot Degerfors IF. Förlust för hemmalaget och nedflyttningssträcket skulle krypa sig allt närmre.

Norrköping, som inte hade tagit en enda trepoängare på de senaste åtta matcherna i allsvenskan, lyckades bryta den dystra trenden efter mål från Christoffer Nyman och islänningen Arnor Sigurdsson.

”Maldini skulle inte vara nöjd”

Det var bortalaget som inledde starkast och hade en del fina lägen att ta ledningen. Inte minst efter en dryg halvtimme när Peking slog en totalt misslyckad frispark rakt i muren. Värmlänningarna gick på kontring och Omar Faraj var i princip ensam med målvakten.

Då dök Jonathan Levi upp som gubben i lådan efter att ha tagit en 70-meterslöpning och lyckades avstyra situationen med en glidtackling.

– Det är egentligen en jättedålig tackling. Maldini hade nog inte varit glad för jag missar ju bollen. Men han missar ju målet, det är positivt, säger Levi till Discovery.

I anfallet därpå var Levi inblandad igen. En fin djupledsboll ledde fram till Ekpolo som i sin tur slog ett inlägg in i boxen. Där stod Christoffer Nyman och knoppade in sitt första mål på fem matcher. Därmed spräckte han också Pekings tre matcher långa mållösa svit.

– Det är skönt att få in ett mål, jag tror alla såg det. Vi får in ett go i laget och det är klart att det underlättar. Men vi ska spela 90 minuter, säger Levi i paus.

Oscar Jansson räddade Norrköping

I den andra halvleken ville Degerfors säga sitt. Laget radade upp fina chanser och Peking ska tacka målvakt Oscar Jansson för att bortalaget inte lyckades göra mål.

Dijan Vukojevic sprang sig fri och skickade på ett lurigt avslut som Jansson lyckades få en näve på. I matchens slutminuter drog Sean Sabetkar på en stenhård volley från nära håll men Jansson räddade igen.

Istället skulle Norrköping få sista ordet. När Degerfors öste på fick hemmalaget på en rensning som gjorde att Arnor Sigurdsson kom helt fri. Islänningen överlistade Whiteman och placerade enkelt in sitt första mål sedan återkomsten till allsvenskan.

Därmed är Peking tillbaka på vinnarspåret och skaffar sig lite andrum i tabellen.

Textkälla/Bildlänk: Aftonbladet