Åtta raka matcher utan seger och de tre senaste utan att göra mål. Men nu är IFK Norrköpings
dystra trender brutna. Mötet med Degerfors slutade 2-0.
– Det är skönt, säger Jonathan Levi till Discovery+.

FK Norrköping hade inte vunnit i allsvenskan sedan den 5 maj mot Gif Sundvall.

IFK Norrköping hade inte gjort mål i någon av sina tre senast spelade matcher.

Nu är de negativa trenderna brutna.

Med dryga tio minuter kvar till paus skickade Jonathan Levi in ett inlägg som Christoffer Nyman knoppade in, vilket var Pekings första mål sedan Rikard Norling fick sparken.

– Det är skönt. Jag tror att alla kunde se det. Vi fick lite extra självförtroende av det, säger Jonathan Levi om målet, till Discovery+.

Levi hade dessförinnan avvärjt ett farligt Degerfors-läge. Yttern tog ett hemlöp på 80 meter och störde Omar Faraj, som var fri med Oscar Jansson i Peking-målet. Men Levi själv var inte särskilt nöjd med sitt försvarsagerande.

 – Det är en jättedålig tackling. (Paolo) Maldini hade nog inte varit så glad för den, jag missade ju bollen. Men han missade målet och det var i alla fall positivt, sa Levi skämtsamt till Discovery+ i paus.

Degerfors Dijan Vukojevic var missnöjd i halvtid.

– Det är ett dumt mål vi släpper in. Han (Nyman) får stå fri och nicka in den, säger han till Discovery+.

Degerfors skapade flera bra chanser, bland annat hade Dijan Vukojevic en farlig frispark direkt efter halvtid, under matchen, men Värmlandslaget hade förtvivlat svårt att få in bollen samtidigt som Oskar Jansson svarade för ett par kvalificerade räddningar.

Och med bara minuter kvar satte sjärnförvärvet Arnor Sigurdsson spiken i kistan. Islänningen blev fri med Alfie Whiteman i Degerforsmålet, var kylig och placerade in 2-0. Det blev matchens slutresultat.

Textkälla: Fotbollskanalen.se