Djurgården hade chans att bli ny serieledare – men misslyckades. Efter 1-1 mot IFK Norrköping är man fortfarande en poäng efter Malmö FF.

Efter Malmö FF:s 2-2 mot Häcken hade Djurgården chans att gå upp som ny serieledare. Men man tog inte chansen.

Det blev 1-1 borta mot IFK Norrköping och därmed är man med två omgångar kvar fortfarande en poäng efter MFF.

IFK Norrköping mönstrade en offensiv startelva med fem anfallare på planen. Det var en ganska svajig inledning där spelat böljade fram och tillbaka. Norrköping försökte genom Samuel Adegbenro och Jonathan Levi, och Djurgården genom Edward Chilufya och Kalle Holmberg.

Och efter 19 minuter var det just Holmberg som satte matchens första mål. Haris Radetinac hittade in från höger, Hampus Finndell hoppade över bollen och Holmberg tryckte in 1-0.

Det var Holmbergs andra allsvenska mål för säsongen, det första kom i mitten av maj.

Efter målet såg det ganska stabilt ut för Djurgården, men precis innan halvtidsvilan fick Levi bollen ute till höger och skickade in ett inlägg. Vid den bortre stolpen var Adegbenro vassare än bortalagets högerback Jesper Löfgren och nickade in 1-1. Anfallarens 17:e ligamål i år.

I den andra halvleken tog Djurgården över och tryckte på för ett ledningsmål – men hemmalagets målvakt Oscar Jansson storspelade.

I den 66:e minuten fick Kalle Holmberg bollen strax utanför straffområdet och frispelade Chilufya, men Jansson kom ut fint och räddade.

Bara två minuter senare fick Nicklas Bärkroth ett bra läge till höger i straffområdet och tryckte till, men Jansson räddade igen.

Djurgården fortsatte att trycka på men lyckades inte sätta ett andra mål.

– Vi hade möjlighet att vinna matchen. Vi hade många halvchanser och ett par klara också, så det är jävligt surt att vi inte vinner, säger Hjalmar Ekdal till Discovery+ efter matchen.

– Vi gör en jättebra insats. Vi hotar när vi vinner bollen, vi är farliga i omställningarna och bra bakåt. Det är en bra insats. Vi måste bara göra mål, bättre effektivitet.

Det oavgjorda resultatet innebär att Djurgården missade chansen att gå förbi Malmö FF och upp i serieledning.

– Klart att vi hade velat vinna. Vi hade allt i egna händer. Men det lever fortfarande, så det är bara hålla huvudet högt och fortsätta gasa, säger Ekdal till Discovery+.

Textkälla/Bildlänk: Fotbollskanalen.se