IFK fortsätter att ösa på. Efter det säkrade kontraktet fixade laget finalplatsen i Östgötacupen med derbysegern mot Smedby. ”Vi ska vara topplaget i Norrköping. Kul att bevisa det”, säger Selma Nyström.

Clara Flenhagens skada öppnade för Selma Nyström i IFK-backlinjen. Comeback för försvararen efter ett par jobbiga veckor med en seglivad hjärnskakning som hållit henne från spel.

– Jag fick en boll i huvudet när jag var utlånad till Svärtinge. Jag har varit illamående och haft ont i huvudet i en månad. Det är skönt att det är över nu, säger Nyström på väg ut från konstgräset i Smedby.

De röda siffrorna på resultattavlan visade 3–1 till gästerna som därmed är klara för final mot Lindö FF och en chans att försvara cuptiteln.

– Så skönt. Vi ska vara topplaget i Norrköping. Kul att bevisa det, säger Selma Nyström som fick se namnen med Berggren i efternamn dunka in 1–0 i nättaket i den första halvleken som annars var spelmässigt jämn.

Ett inspirerat Smedby visade ingen överdriven respekt, pressade aggressivt och störde IFK högt. 

När Gloria Douglas sköt 2–0 i andra halvlek svarade Smedby med en gång genom att skicka fram Filippa Sjöberg till straffpunkten för att ta bonusstraffen.

Säkert i nät.

Men mittfältaren, i Peking förra säsongen, hade hoppats att målet skulle skjuta in mer energi. IFK:s 3–1-mål av spelskickliga Emelie Johansson dödade kvällen.

– Det hade varit skönt att sätta någon av chanserna i första halvlek för att få ytterligare tryck på dom. Stundtals gör vi det bra. De är duktiga på att ligga rätt och sno bollen när vi gör misstag. Vi hade kunnat höja oss ytterligare, anser Sjöberg.

Smedbys 2–3-reducering efter en fast situation dömdes bort. Ett domslut som hemmalaget hade svårt att smälta. 

– Den är ytterst oklar, hade vi fått mål där hade den ändrat matchbilden helt och hållet. Domaren tyckte att vi stängde in målvakten, men det är ytterst oklart, tycker Sjöberg.

Speciellt för dig att möta IFK?

– Lovisa (Gustafsson) är en mina bästa vänner så det är klart att det blir lite speciellt och jag har spelat tillsammans med många. Även om det är många nya i deras lag så är det en speciell känsla.

IFK Norrköping upplever säsongens bästa period och kan avslappnat spela av elitettan och se fram emot en ny cupfinal. 

Selma Nyström hyllade tränaren Tor-Arne Fredheims prägel på laget.

– Han har kommit in med så mycket kunskap och energi i laget. Nu ska vi se till att vinna finalen.

Textkälla/Bildlänk: Norrköpings Tidningar