18 före detta IFK-spelare fick en speciell hyllning på Östgötaporten på måndagen. “De är en betydande del av vår historia”, säger Håkan Wetell.

Det är de spelarna som har gjort över 200 allsvenska matcher för föreningen som uppmärksammades i samband med hemmamatchen mot Gif Sundsvall.

Det är en anmärkningsvärd siffra som har uppnåtts av en liten klick spelare när IFK nu är inne på sin 79:e säsong i den högsta serien.

– Dessa 18 spelare, varav sex stycken har gått bort, är dels en betydande del av vår historia tillbaka till 1930-tal, men också tongivande spelare i den tid vi lever nu. Vi har därför i styrelsen beslutat om en ny utmärkelse, ett märke för 200 matcher, berättar IFK:s sekreterare Håkan Wetell till ifknorrkoping.se

Den “senaste” spelaren att uppnå 200 allsvenska matcher för IFK Norrköping är Andreas Johansson, som lämnade klubben för Halmstad BK efter förra säsongen.

Här är hela listan, i kronologisk ordning efter när spelarna har uppnått 200 allsvenska IFK-matcher. De sex första IFK-profilerna har gått bort:

Birger ”Bian” Rosengren, Erik ”Mulle” Holmqvist, Torsten ”Lindy” Lindberg, Bengt ”Zamora” Nyholm, Åke ”Bajdoff” Johansson, Torbjörn Jonsson, Ulf Jansson, Björn Nordqvist, Ulf Hultberg, P-O Eek, Jan-Åke Jonsson, Leif Andersson, Janne Hellström, Jonas Lind, Sulo Vaattovaara, Mikael “Gädda” Hansson, Mathias Florén och Andreas Johansson.

Källa: Norrköpings Tidningar / Johny Daag Bild: Christer Gustafsson