Sportchefen Patrik Jönsson dementerar att det pågår förhandlingar mellan IFK Norrköping och Wolverhampton om en försäljning av Ísak Bergmann Jóhannesson. Men han stänger inte dörren för att islänningen kan säljas i sommar.

Stortalangen Ísak Bergmann Jóhannesson kom till IFK Norrköping 2019 och spåddes en lysande framtid.

Nu är det 2021 och profetiorna om framtiden för “IBJ” har inte blivit mindre optimistiska.

Snarare tvärtom.

Den nyblivne 18-åringen har redan kopplats ihop med ett antal klubbar ute i Europa. Nu är det dags igen. Enligt uppgifter till i Expressen, så ska IFK Norrköping och Premier League-laget Wolverhampton vara i förhandlingar för en affär som kan bringa mellan 5 och 6,5 miljoner euro (50 och 67 miljoner kronor) in på IFK-kontot.

Sporten fick tag på sportchefen Patrik Jönsson som säger sig inte ha nåtts uppgifterna innan, och som han bemöter på följande sätt:

– Nej, det finns inga pågående förhandlingar, säger Jönsson.

Vidare skriver Expressen att IFK Norrköping gärna ser en försäljning i sommar för att få in pengar till nyförvärv under transferfönstret, plus att pengar behövs i dessa pandemitider då IFK gick en hel allsvensk säsong utan publik i fjol.

– Det är ingenting jag vill kommentera närmare. Vi ser givetvis gärna att vi kan behålla vår trupp intakt med de kvalitéer som finns. Sen är det naturligtvis roligt att det finns intresse för en del av våra spelare. Men vi får se var det landar, om det är så. Det är ingenting jag känner till som sagt, säger Patrik Jönsson.

Tror du att Ísak Bergmann Jóhannesson spelar hela den här säsongen med IFK?

– Svårt att svara på. Givetvis vill vi spela med de bästa spelarna och behålla så många som möjligt av dem. Men vi inser att det eventuellt kan finnas intresse för en del och då får man ju överväga att i såna fall släppa om det är till ett rätt pris och spelarna själva vill och så vidare. Det är många parametrar som ska stämma in.

En annan spelare som inte går under radarn är Sead Haksabanovic. 21-åringen är en storstjärna i allsvenskan och att det dimper ner ett gäng anbud på “Haksa” under sommaren vore ingen överraskning.

Är Haksabanovic en trolig försäljning under säsongen?

– Inget vi känner till heller eller vet något om i dagsläget. Men det är väl ungefär samma som för Ísak. Sead har ju visat att han är så pass bra och ett namn som det spekuleras mycket kring. Så det vore inte förvånande om det dyker upp nånting där heller, svarar Patrik Jönsson som emotser den allsvenska premiären mot Sirius på söndag:

– Vi har haft en bra försäsong. Det ska bli kul att det drar igång på allvar.

Textkälla/Bildlänk: Norrköpings Tidningar