IFK gjorde en stark andra halvlek borta mot AIK. Det räckte dock inte och nu tappar laget ännu mer i toppstriden.

Tränaren Rikard Norling, tillbaka på Friends efter att ha varit sjuk när IFK rasade ihop mot Häcken senast, ruskade om rejält i startelvan inför mötet med sitt gamla lag AIK. Christopher Telo var bland annat med från start, liksom Christoffer Nyman som har varit skadad.

Det var Nyman som fick IFK:s bästa chanser i den första halvleken. Först en nick i svårt läge som landade på ribbans översida och strax innan paus ett genombrott och skott där Kristoffer Nordfeldt fick göra en vass räddning.

Däremellan hade dock AIK gjort 1–0. Oscar Jansson, i sin 200:e allsvenska match, tappade en retur rakt ut till Nicolas Stefanelli som placerade in bollen efter 24 minuter.

Det var ändå hyggligt nöjda miner i IFK efter halva matchen.

– Vi kom in i det bra på slutet och skapade några chanser. Ibland är det bättre att lyfta långt och kriga, sa Nyman till Discovery i pausintervjun.

Norling släppte in Carl Björk i stället för Viktor Agardius till den andra halvleken.

– Det har varit helt okej. Vi ska göra några justeringar bara, sa Norling.

Gästerna fick mer att säga till om och laget gick på kvitteringsjakt på nationalarenan. Jonathan Levi, med ny spännande hårfärgning, var farligt framme för IFK:s del efter en knapp timmes spel. 

 Strax därpå slog Levi ett svepande inlägg som Nyman nickade strax utanför. 

AIK kröp ihop i defensiven och IFK fick jobba för att hitta luckor för att komma förbi de svarta tröjorna.

Med en dryg kvart kvar blev det en extra lång timeout för båda lagen när det blev domarbyte (!) på grund av skada. ”Rikard Norling håller på Gnaget” skanderade hemmaklacken under det tio minuter långa avbrottet – och Norling log lite.

IFK fortsatte offensiven när matchen drog igång igen. Björk och Levi fick ett par halvchanser när AIK sjönk allt längre ner i försvaret.

De riktigt feta lägena kom dock aldrig. AIK höll undan och delar förstaplatsen i allsvenskan med rivalen Djurgården.

IFK ligger sexa efter de två raka förlusterna, åtta poäng bakom de båda Stockholmsklubbarna.

Textkälla/Bildlänk: Norrköpings Tidningar