Här är Årets anfallare i allsvenskan: Samuel Adegbenro, IFK Norrköping. ”Det betyder mycket för mig”, säger han till Discovery+.

IFK:s succévärvning från Rosenborg överraskade alla och vann den allsvenska skytteligan med 17 mål, före Malmös Antonio Colak och Degerfors Victor Edvardsen med 14 var.

Exakt den trion var också nominerad till Årets anfallare när Discovery+ delade ut Allsvenskans stora pris i ett antal kategorier.

Vinnare? Samuel Adegbenro.

– Tack. Det här betyder mycket för mig. Jag vill visa min uppskattning för tränarna och spelarna i laget. Utan dem hade det här inte varit möjligt, säger Adegbenro i Discovery+ direktsändning av galan.

Adegbenro fick även pris som årets skyttekung efter en omtumlande och framgångsrik säsong.

– Jag kanske inte förväntade mig att vinna skytteligan när jag kom till Norrköping men jag visste kvaliteten på spelarna runt om mig och jag trodde det skulle bli bra. Jag vill tacka gud och mitt lag. Spelarna, tränarna och fansen, allihopa.

Flera av de 17 målen har tillkommit på liknande sätt. Ett inspel på fötterna eller huvudet på Samuel Adegbenro som har förvaltat läget på allra bästa sätt.

– Haha. Vi tränar mycket på anfall. Vi känner varandra bra och vi vet när bollen ska passas.

Han fick också frågan om det blir en flytt till en större klubb nu men log mest åt det

– Jag vet inte. Jag låter min agent göra sitt jobb och pratar inte så mycket med honom. 

De närmaste veckorna blir lugna efter en lång säsong som avslutades den 4 december.

– Jag behöver semester nu. Jag ska tillbaka till Norrköping, sen till familjen i Norge. Jag kanske åker till Nigeria också, säger han.

Textkälla/Bildlänk: Norrköpings Tidningar