IFK Norrköping, på jakt efter första segern i årets allsvenska, hamnade
i tidigt underläge hemma mot Halmstad. Då klev nyförvärvet Samuel
Adegbenro och jättetalangen Isak Bergmann Johannesson fram.
– Det har varit en tuff start och att komma igång nu var skönt, säger “IBJ”
till Discovery+.

Norrköping inledde den allsvenska säsongen med enbart en poäng på två matcher. Hemma mot nykomlingen Halmstad låg pressen på Rikard Norlings mannar att ta första trepoängaren.

När startelvorna presenterades stod det klart att Andreas Johansson, som vann SM-guld med Norrköping 2015, startade i Halmstads mittförsvar.

Halmstad chockade Norrköping när Marcus Antonsson, lånet från Malmö FF, nådde högst på ett inlägg från Thomas Boakye och lobbnickade in 0-1 redan efter fyra minuter.

Efter ledningsmålet föll HBK ner i ett lågt försvarsspel och Peking hade svårt att hitta heta målchanser. Nyförvärvet Samuel Adegbenro fick en bra möjlighet precis före paus men sköt rakt på Malkolm Nilsson Säfqvist i bortamålet. 0-1 stod sig till halvtidsvilan.

I början på andra halvlek nickade Adegbenro bollen i nät, men då blev han korrekt avvinkad för offside.

Lite senare, i den 64:e minuten, fick han dock sin revansch när han tryckte in 1-1 med ett lågt distansskott nere vid stolproten via Nilssons fingrar.

Med tio minuter kvar av ordinarie tid fullbordade Norrköping vändningen när Isak Bergmann Johannesson snappade upp en lös hemåtnick från Andreas Bengtsson och petade bollen i mål. Målet dömdes först bort för offside, men godkändes efter konferens mellan huvuddomare Bojan Pandzic och en av hans assisterande domare.

I slutminuterna fick Antonsson ett jätteläge att kvittera för HBK efter förarbete av Mikael Boman. Men Marco Lund kastade sig in och fick undan bollen i sista stund, vilket han följde upp med en knuten näve och glädjevrål. Halmstad jagade förgäves efter ett kvitteringsmål när Norrköping höll undan och vann med 2-1.

– Det har varit en tuff start och att komma igång nu var skönt. Vi har karaktär i laget och andra halvlek är det bästa vi gjort hittills. Vi spelar som IFK Norrköping ska spela, säger Bergmann Johannesson till Discovery+.

Han fortsätter:

– Jag gillar att hjälpa laget så mycket jag kan, om det är mål eller assist, eller springa för laget, det spelar ingen roll. Jag är bara nöjd att vi vann i dag.

Textkälla/Bildlänk: Fotbollskanalen.se