Länge stod en nolla i hemmalagets målkolumn trots spelövertag. IFK Norrköping skulle dock få jubla till slut hemma mot Örebro – och därigenom dryga ut sin allsvenska serieledning. En ledning som nu är med hela sju poäng till jagande lag.

Det blev till slut en planenlig 2–0-seger för allsvenska seriesuveränen
IFK Norrköping. Men det satt långt inne – och började dessutom med något oroväckande för hemmalaget.

Inte ens halvtimmen var spelad på Östgötaporten när mittfältsvirtuos Simon Thern, direkt efter att ha slagit en passning, signalerade att något inte stod rätt till, satte sig ner och tog sig för framsida lår.

Det skulle också visa sig att 27-åringen inte kunde fortsätta matchen, när Andreas Blomqvist i stället snörade på sig skorna och hoppade in. Thern lämnade planen för egen maskin.

Styrde spelet

Där och då hade det ännu inte gjorts några mål på Östgötaporten, må så vara att hemmalaget dominerade spelet mot ett defensivt välorganiserat Örebro.

– Det är vi som har bollen, vi som styr spelet. Men vi har inte kommit till några farliga chanser. Vi ska fortsätta rulla bara, säger Sead Haksabanovic till Dplay i pausvilan.

Det dröjde. Men det där målet Norrköping jagade skulle komma till slut.
Genom just Sead Haksabanovic. I minut 70 fick Pekingstjärnan bollen med yta i straffområdet. Avslutet som följde var välplacerat och otagbart för Oscar Jansson i Örebromålet.

Tio minuter senare skulle matchen också mer eller mindre punkteras, när Christoffer Nyman placerade in 2–0 för sitt Norrköping.

Sju poängs ledning

Hans femte mål för säsongen, vilket ger delad skytteligaledning med Djurgårdens Fredrik Ulvestad.

– Vi har stort bollinnehav i hela matchen. Men gäller att vi kommer till lägen också. Det gör vi i andra halvlek, säger Nyman till Dplay.

Ett IFK Norrköping som nu, i och med torsdagens resultat, har en sjupoängsledning till andraplacerade Mjällby efter åtta spelade omgångar.

– Det klart man tittar på tabellen, men det är så långt kvar så det är ingen idé att spekulera. Det är bara att fortsätta, säger Nyman.

Källa: Aftonbladet Foto: Dplay