Noll mål under allsvenskan inför kvällens match. Då slog Nils Fröling till med två fullträffar och sänkte Norrköping på bortaplan.

I Norrköping stod det inför matchen klart att det israeliska nyförvärvet Yahav Gurfinkel skulle få göra sin första match från start sedan han kom till klubben tidigare i sommar. Gurfinkel hade tidigare gjort två inhopp för Peking i serien. Viktor Agardius var samtidigt avstängd och inte med i matchtruppen för IFK.

Bara någon minut in i matchen fick Kalmar en farlig chans när Oliver Berg kom till skott utanför straffområdet, men avslutet smet precis utanför Oscar Janssons högra stolpe.

Ett par minuter senare fick Norrköping även de en jättechans att ta ledningen, då Samuel Adegbenro snappade upp en målvaktsretur i straffområdet men avslutade över.

Drygt en kvart in i matchen skulle Kalmar ta ledningen. Efter en snabb kontring vände Nils Fröling in och sköt 1-0 vid den första stolpen, hans första mål i årets allsvenska.

– Det är skönt att få sätta dit den. Första för säsongen. Nu har jag kommit över den barriären. Förhoppningsvis kommer det fler, sade Fröling till Discovery+ i paus.

Och fler mål skulle komma. I upptakten av den andra halvleken utökade Fröling Kalmars ledning till 2-0, när han slog till med ett skott i straffområdet som gick ribba in.

Norrköping hade en boll i mål med tio minuter kvar att spela genom ett skott av Christopher Telo, men målet dömdes bort på grund av att en offsidestående Christoffer Nyman ansågs skymma Lucas Hägg Johansson i Kalmars mål.

På stopptid reducerade Samuel Adegbenro till 1-2, men Kalmar lyckades hålla undan och vinna. Målet gör dock att Adegbenro nu ensam toppar allsvenskans skytteliga på åtta mål.

Textkälla/Bildlänk: Fotbollskanalen