Frågan har hängt i luften hela året egentligen. Nu är det klart – Alexander Fransson spelar klart säsongen i IFK. “Det känns bra att det är klart”, säger han.

Kontraktet gick ursprungligen ut nu på torsdag och det har hela vägen in i slutet varit oklart hur det skulle bli med Alexander Franssons fortsättning i den vitblå dressen.

Han har blickat utomlands.

Samtidigt har inget tillräckligt intressant uppenbarligen dykt upp.

Med bara timmar kvar tills han skulle var kontraktslös är det nu klart att Fransson förlänger med IFK. Det nya kontraktet gäller för ytterligare ett halvår – alltså den här säsongen ut.

– Det känns bra att det är klart och att stanna i Norrköping. Vi har något riktigt bra på gång och jag kommer göra allt för att bidra till att vi ska sluta så högt upp som möjligt i tabellen. Jag är stolt över att få representera IFK Norrköping och hoppas på en framgångsrik höst, säger Fransson till IFK:s hemsida.

Tillförordnade sportchefen Patrik Jönsson kommenterar förlängningen så här:

– Det är oerhört kul att “Alle” till slut valde bort andra anbud för att stanna kvar i IFK Norrköping, det är viktigt för den sportsliga satsningen för den resterande delen av året. Med “Alle” kvar i laget kan vi utmana om en topplacering i tabellen och bibehålla stabiliteten i truppen.

Rikard Norling uttryckte på tisdagsförmiddagen osäkerhet om huruvida Fransson skulle vara tillgänglig mot Häcken på söndag eller inte.

“Just nu måste jag utgå från att han inte är det”, sa han då.

Nu kan Norling planera för ett mittfält med Fransson till den kommande allsvenska matchen. Han säger till hemsidan:

– Att “Alle” stannar betyder mycket för oss. Alle är en kulturbärare och toppspelare, och att han stannar är viktigt för att vi ska kunna konkurrera. Jag är mycket glad över att vi nått en överenskommelse och får fortsätta jobba ihop.

Textkälla/Bildlänk: Norrköpings Tidningar

T