Han skrev på ett fyraårskontrakt när han kom. Men det bryts redan nu. Finnur Tómas Pálmason och IFK går skilda vägar. Samtidigt bekräftar också IFK att utlåningen av Kevin Álvarez förlängs.

Isländske mittbacken Finnur Tómas Pálmason kom till IFK inför den kommande säsongen. Ganska snabbt lånades han dock ut till isländska KR i Reykjavik.

Meningen var att han skulle tillbaka till IFK nu.

Istället går parterna skilda vägar.

Det blev ingen längre tid i Norrköping för 20-åringen således, vart karriären istället går vidare är i nuläget inte officiellt. 

Inte heller Kevin Álvarez kommer att vara i IFK när säsongen drar igång med träningarna den här veckan. Precis som Sporten berättade igår är det klart att utlåningen till Real España förlängs. 

– Vi har gemensamt med spelarna kommit fram till den bästa lösningen för alla parter. Vi önskar Kevin och Finnur lycka till framöver och tackar dem för tiden de varit i IFK, säger IFK-ordföranden Sakarias Mårdh till klubbens hemsida.

När Sporten når Mårdh på tisdagskvällen berättar han mer om varför man väljer att släppa Pálmason.

– Det var ett ömsesidigt beslut. Det är Rikard (tränaren Norling) och Finnur som har haft en dialog om det här under en tid. Det här är den bästa lösningen. Vi hoppas att han ska kunna få bättre chans till speltid någon annanstans.

Att bryta ett kontrakt så här innebär inga kostnader för IFK?

– Om det vore en ensidig brytning hade det varit komplicerat men nu är det ömsesidigt och då innebär det ingen ekonomisk belastning. 

Istället lösgör det löneutrymme. Precis som i fallet Kevin Álvarez som i grunden har den kommande säsongen kvar på sitt IFK-kontrakt. Den tiden kommer han nu att tillbringa i Honduras och Real España, dit han varit utlånad det senaste halvåret också.

Utlåningen sträcker sig till 31 december.

– Hans möjligheter till speltid där är också större. För att få in spelare behöver vi också lösgöra löneutrymme, säger Sakarias Mårdh om de två senaste besluten.

Det ryktas att ni är nära ett par spelare också, vad kan du säga om Daniel Eid och Jean Carlos de Brito som ska vara nära att göra klart med?

– Jag har sett de ryktena men kan inte kommentera det mer än så. Vi är nära några spelare men vem och hur många vill jag inte gå in på.

Men något kan bli klart snart?

– Det hoppas vi. Det är alltid en del som behövs för att allt ska gå i lås men vi jobbar så hårt vi kan för det och vill vara klara med truppen i god tid inför svenska cupen.

Textkälla: Norrköpings Tidningar