Elfsborg bröt Pekings segersvit. Men IFK Norrköping fick med sig en poäng.
Det efter ett sent 1-1-mål av Ramsus Lauritsen. Vi skulle vunnit i dag,
säger han till Dplay.

IFK Norrköping hade inför mötet med Elfsborg fyra raka segrar och vid en vinst mot Boråslaget skulle Peking bli det första laget i allsvenskan att inleda med fem raka segrar. Men sviten är nu bruten, matchen slutade 1-1, och Peking radade upp chanser i mötet.

Redan efter någon minut spelade Sead Haksabanovic till en djupledslöpande Christoffer Nyman, som avslutade på ett tillslag. Men Tim Rönning i Elfsborg-målet var med på noterna och svarade för en vass räddning.

IFK Norrköping hade sedan en boll i målramen efter att Henrik Castegren prickat stolpen med vara ett inlägg och kort därefter sprang sig Christoffer Nyman helt fri, men anfallaren valde att försöka passa till Andreas Blomqvist. Försöket gick inte hem och chansen rann ut i sanden.

Trots flera Peking-lägen var det Elfsborg som tog ledningen. Johan Larsson spelade in från högerkanten och inlägget styrde Peking-mittbacken Rasmus Lauritsen olyckligt in i bakom Isak Pettersson. Det var dock Johan Larsson som noterades för målet.

– Jag var lite sur på min egen insats, hade extremt svårt med solen i första. Det var mer en grej för att komma in i matchen och det blev ganska bra, sa Elfsborg-backen till Dplay i halvtid och fortsatte:

 – Jag fick väl lite hjälp där. Jag tycker vi kan vara lite mer trygga med bollen när vi har den, vi kan bara gå på kontring för då blir det långa 45 minuter i andra halvlek.

I matchens andra akt fortsatte Peking trycka på. Christoffer Nyman missade mål från bara någon meter. Kort efter den chansen spelade Sead Haksabanovic till Isak Bergmann Johannesson. 17-åringen höll i skottet innan han tryckte av. Det var ett avslut som var på väg in i mål, men Elfsborg-backen Joseph Okumu hade ställt sig intill Tim Rönning och från den positionen svarade kenyanen för en kanonräddning.

Innan slutsignal hade Peking ytterligare ett par målchanser och till slut fick man utdelning. I matchens absoluta slutskede höll sig Rasmus Lauritsen framme och nickade in 1-1, vilket blev slutresultatet.

– Vi skulle vunnut i dag, säger dansken till Dplay.

I och med resultatet är Peking kvar i serieledning på tretton poäng. Elfsborg å sin sida har sju poäng efter fem omgångar.

Källa: Fotbollskanalen Foto: Bildbyrån